Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Aleksandar Saša Đorđević dobio je otkaz na mestu trenera Virtusa iz Bolonje.

Temperamentni Đorđević našao se u centru pažnje minulog vikenda kada je isključen već u prvoj četvrtini zbog sukoba sa sudijom tokom meča sa Dinamo Sasarijem.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, za sada nije poznato zbog čega je nekadašnji selektor Srbije i proslavljeni jugoslovenski košarkaš dobio otkaz u italijanskom klubu.

Osim Đorđevića, otkaz je dobio čitav stručni štab, pa u italijanskom klubu više neće raditi ni prvi pomoćnik Đorđevića Goran Bjedov, kao ni kondicioni trener Mladen Mihajlović.

Ekipu će na predstojećim mečevima voditi Kristijan Fedrigo, objavio je klub u zvaničnom saopštenju za javnost.

 

Razlog zbog kog se italijanski gigant zahvalio Đorđeviću nije poznat, ali se pretpostavlja da je razlog slabija igra Virtusa u poslednjih mesec dana.

Nekarakteristično za ovaj tim, u poslednja tri kola doživeo je dva poraza. Minulog vikenda je na svom terenu poražen od Dinamo Sasarija 78:83, a pre mesec dana od Brinizija na svom parketu 88:98.

Imaju četiri poraza u poslednjih sedam duela, a prosto je neverovatno da je svih sedam došlo na domaćem terenu.

Virtus je tek četvrti tim italijanskog prvenstva što nikako ne zadovoljava apetite ekipe koja želi da bude stalni učesnik Evrolige. U Evrokupu Virtus u ovom trenutku ima svih sedam trijumfa.

Đorđević je marta 2019. godine seo na klupu Virtusa, a sezonu završio osvajanjem trofeja u FIBA Ligi šampiona. Virtus mu je obezbedio ogroman budžet za pojačanje i stvaranje tima koji preko Evrokupa mogao da se dokopa Evrolige. Kao najveće pojačanje došao je Miloš Teodosić koji je potpisao trogodišnji ugovor po kome prihoduje 1,7 miliona evra po sezoni, a ubrzo su stigli i Stefan Marković. Kajl Vims, Džulijus Gembl, Frenk Gejns, Vins Hanter i Markos Delija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare