Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas otkrio je u razgovoru za grčke medije da bi mogao da napusti klub u slučaju odlaska trenera Željka Obradovića.

Sjajni košarkaš je pod ugovorom sa turskim klubom, ali ne krije da su sve opcije otvorene i da mnogo toga zavisi od daljih poteza čelnika kluba iz Istanbula.

„Čujem prile kako ću se vratiti u Olimpijakos ili preći u redove Panatinaikosa. Jedino što znam je da imam  ugovor sa Fenerbahčeom za narednu sezonu. Zbog trenutne situacije mi dosta toga prolazi kroz glavu, ali još sam pod ugovorom“, izjavio je Slukas.

Čini se da se ključ situacije vrti oko trenera Željka Obradovića.

„Naravno, ako Obradović napusti klub, kao što se mnogo spekuliše, cela situacija može lako da se promeni“, dodao je grčki košarkaš.

Situacija sa pandemijom koronavirusa nije zaobišla ni popularni Fener. Slukas je otkrio mogući izvor zaraze pojedinih u klubu.

„Izgleda da su neki saigrači doneli koronavirus iz Moskve, kada smo igrali protiv ekipe Himkija. Nisam igrao tada, ostao sam kod kuće, u Istanbulu. Svi smo se uplašili. Ispostavilo se da su u Turskoj namerno skrivali ozbiljnost problema i zato se liga igrala kao da se ništa ne dešava. Nadam se da će sve proći dobro“, poručio je Slukas.

On ima poruku i za čelnike Evrolige.

„Biće teško ponovo igrati, jer je sve otišlo predaleko širom Evrope. Potencijalni nastavak sezone donosi novu opasnost. Verujem da bi Evroliga trebalo da, na jedan ili drugi način, bude otkazana“, zaključio je košarkaš Fenerbahčea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram