Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Nezapamćen skandal u režiji Barselone i njenog igrača Tomasa Ertela potresao je evropsku košarku, zbog čega se oglasila i Unija igrača Evrolige (ELPA).

Katalonski klub nije dozvolio Ertelu da se ukrca na avion koji je krenuo za Španiju posle meča Evrolige sa Efesom!?

Navodno je razlog bio to što francuski plejmejker pregovara sa Realom, iako su Barselona i Fenerbahče prethodno dogovorili transfer, po kojem je Leo Vesterman trebalo iz turskog kluba da pređe u redove španskog velikana.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog cirkusa koji je stvorio, oglasila se i Barsa konfuznim saopštenjem, dok je Unija igrača Evrolige osudila ceo događaj i stala u zaštitu Ertela.

„Asocijacija igrača Evrolige šokirana je vestima iz Istanbula, gde je ostao Tomas Ertel, košarkaš Barselone, posle meča sa Efesom, bez mogućnosti da se vrati sa ekipom.

ELPA je i tokom noći, i danas, u kontaktu sa Ertelom i njegovim agentima, kako bi mu pružili podršku i pomogli oko procesa povratka u Barselonu. Takođe, obavestili smo i Evroligu o detaljima incidenta. Iako su sporovi oko pregovora i prelazaka igrača komplikovani, nijedan igrač ne zaslužuje da se nađe u ovakvoj situaciji, pogotovo još da ostane sam usred pandemije Covid-19, kada su bezbednost i zdravlje ljudi na prvom mestu.

ELPA ostaje u kontaktu sa Tomasom i radi na tome da Evroliga i njeni disciplinski organi dobiju sve potrebne informacije, kako se ovako nešto ne bi više nikad ponovilo“, poručeno je iz ELPA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar