Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Barselone poraženi su od Anadolu Efesa 86:79 u meču 16. kola Evrolige, posle čega sa ekipom nije otputovao Tomas Ertel.

Barselona nije dopustila Tomasu Ertelu da se ukrca na avion koji je krenuo za Španiju, što je podiglo prašinu jer se već dugo priča kako Ertel pregovara sa Realom.

PROČITAJTE JOŠ

On je bio u Istanbulu, ali nije bio u sastavu protiv Efesa, na kraju nije ni otputovao sa timom iz Turske.

Pod pritiskom javnosti, Barselona se oglasila konfuznim zvaničnim saopštenjem.

1. U nedelju, na dan kada se ekipa suočila sa Huventudom, klub i igrač su odlučili da ne sme da igra meč kako bi izbegao moguću povredu, zbog sporazuma o raskidu ugovora.

2. U ponedeljak je klub dozvolio igraču koji nije pozvan na meč protiv Anadolu Efesa da putuje sa timom u Istanbul kako bi rešio svoju profesionalnu budućnost, kako su on i njegov zastupnik tražili.

3. U utorak je igrač zatražio od kluba dozvolu da radi paralelno sa timom tokom ovog putovanja, kako bi mogao da reši svoju profesionalnu budućnost.

4. U utorak u podne, klub i agent igrača prekidaju pregovore i dogovaraju se da nastave razgovor. S obzirom na situaciju do koje je došla prekidom pregovora, a ne disciplinom na ovom meču, odlučeno je da se igrač neće vratiti sa ekipom. Igrač ni u kom slučaju nije bio zapostavljen i dobio je sve što je potrebno – hotel za noćenje, redovnu avionsku kartu i svu relevantnu dokumentaciju – da bi mogao sutradan da putuje i vrati se u Barselonu.

5. Konačno, klub želi da objavi da Tomas Ertel još uvek pripada FC Barcelona, dok čeka da u narednim danima može da reši njegovu budućnost.

Mnogi košarkaši su se oglasili, Majk Džejms je poručio da ovo šalje veoma lošu poruku, a bivši centar Barse Kevin Serafan ismejao je upravu kluba.

„Barselona ima sjajne navijače, ali uprava je komična, treba im pokloniti mozak za Božić“, rekao je Serafan, oglasili su se i Džordan Lojd, Ivan Furnije, Tajris Rajs…

Furnije je opsovao Barselonu, Rajs se nada da će Ertel otići u Real.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar