Luka Dončić
Luka Dončić; Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobedila je Crnu Goru u pripremnom meču za Mundobasket sa 104:100.

Crnogorci su imali šansu za pobedu, ali nisu imali leka za nestvarnog Luku Dončića, koji je na trojku Vladimira Mihailovića za izjednačenje, 49 sekundi pre kraja utakmice, uzvratio trojkom.

PROČITAJTE JOŠ:

Time je praktično presudio Crnogorcima u uzbudljivom meču u kom je upravo Luka bio najbolji pojedinac na parketu.

Dončić je utakmicu završio onako kako je navikao u NBA ligi, tripl-dablom sa 34 poena, 14 asistencija i 13 skokova.

Najbliži mu je bio Klemen Prepelič sa 17 poena, dok je Vladimir Mihailović predvodio crnogorski tim sa 26 poena, a pratio ga je Dino Radončić sa 21 postignutim poenom, dok se u narednim mečevima više očekuje od Nikole Vučevića koji je prve poene iz igre ubacio tek posle pola sata igre, a imao je 3/12.

Doduše, loš šut je nadomestio sa 14 skokova i šest asistencija, pa Crnogorci imaju čemu da se nadaju u nekim narednim izazovima.

I protiv Slovenije su poraženi tesno, mada su gubili u poslednjoj četvrtini i dvocifrenom razlikom, pre nego što je Mihailović trojkom u 37. minutu poravnao rezultat na 90:90.

Isti igrač je slobodnim bacanjima i preokrenuo na 92:91, ali je onda usledio šou Dončića koji je kreirao seriju svog tima od šest poena, najpre trojkom, onda i asistencijom za trojku Jake Blažiča i 97:92.

Međutim, Dončić je potom promašio dva penala, a Mihailović je šestom trojkom opet poravnao na 97:97. Do kraja je ostalo 49 sekundi, Luka je onda „zapalio“ mrežicu protivnika i Vučević je onda smanjio zaostatak na 100:99.

Klemen Prepelič je sa linije penala rešio pitanje pobednika, pa su Slovenci mogli da slave. U timu Crne Gore je doskorašnji igrač Crvene zvezde Nikola Ivanović u prvom poluvremenu ubacio 12 poena, Vučević je meč završio sa 11, a Petar Popović sa deset poena.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare