Foto: FIBA

Košarkaši Slovenije obezbedili su odlazak na Mundobasket pobedom nad Nemačkom 81:75.

Slovenci su igrali bez svog najboljeg igrača Luke Dončića, čiji im izostanak nije toliko falio protiv takođe oslabljenih Nemaca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zmajčeke“ je predvodio Amerikanac Džordan Morgan koji je ubacio 22 poena i sakupio 13 skokova uz četiri asistencije.

Miha Lapornik, Edo Murić i Žiga Samar su ubacili po 14 poena, a Urban Klavzar deset. U timu Nemačke je bolji od ostalih bio David Kramer sa 14 poena, dok su po deset imali Majzner, Zengfelder i Vank.

Slovenci do pobede na svom parketu nisu došli tako lako pošto je Nemačka bolje otvorila meč i na kraju prve deonice vodila 24:16.

Već u ranoj fazi druge se situacija preokrenula, pa je Slovenija istopila prednost rivala i preokrenula, da bi domaćin na poluvreme otišao sa 41:34.

Od tog trenutka je prednost Slovenije rasla, da bi pred kraj treće četvrtine iznosila i +16, a tokom četvrte i 18 poena, pa Nemačka uprkos velikom naletu u tom delu igre, nije uspela da dođe do čuda.

Slovenija je ostala treća u grupi J sa sedam pobeda i tri poraza, Finska je druga sa skorom 8-2, koliko ima i prvoplasirana Nemačka. Četvrta je Švedska sa skorom 4-5, a Izrael i Estonija su još slabiji od toga.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Doček za Atamana u Pioniru posle zabrane Miciću da igra za Srbiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar