Foto: AP Photo/Michael Conroy

Koliko je samo nervozan bio Luka Dončić.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Mnogo ludo je izgledala utakmica četvrtfinala Mundobasketa, u kojoj je Srbija dobila rivala u polufinalu i to je Kanada posle trijumfa nad Slovenijom sa 100:89.

Kanada i Slovenija su odigrale jedan od derbija nokaut faze, o čemu svedoči i skoro puna „MOA arena“ u Manili.

PROČITAJTE JOŠ

Gledali smo meč koji je imao baš sve što treba… Sjajne poteze, skoro 200 poena, možda previše jurnjave, ali i mnogo napetosti koja se osećala u svakom trenutku.

Žestoku bitku vodili su Luka Dončić i Dilon Bruks koji je konstantno maltretirao slovenačku zvezdu. Ušao mu je u glavu što se kaže, stalno je bio uz njega, na svakom delu parketa, odgurivao ga je kad god je mogao, provocirao na svaki mogući način.

Foto: AP Photo/Michael Conroy

Imali su i nekolko prozivki, i delovalo je da je duel na ivici incidenta. Mnogo je nervozan bio Dončić, navikli smo da stalno priča sa sudijama i u NBA, ali je sada konstantno imao zamerke na odluke arbitara.

Toliko je bio besan da se samo čekalo da situacija eskalira, što se dogodilo šest i po minuta pre kraja kada je – isključen. Nešto pre toga je i Bruks takođe pre vremena završio meč.

Žalio se pre toga i na nekog na tribinama, čak mu se i obraćao tokom utakmice… Jasno je koliko su ga dueli sa Bruksom izbacili iz šina, a Kanađani su tačno znali ko im je primarna meta.

Kada se igra sa Slovenijom, to i nije teško odlučiti, pa ovaj put Dončić nije mogao da odvede svoju zemlju do borbe za medalju na velikom takmičenju.

Foto: AP Photo/Michael Conroy

Inače, Filipinci ga obožavaju, svaki njegov potez ispratili su ovacijama i karakterističnim vrištanjem.

Što se tiče Kanade, možda ne deluju kao previše disciplinovana ekipa po pitanju taktike i igre, ali rival Srbije u polufinalu izgleda baš opasno. S razlogom su među glavnim favoritima za zlato, imaju toliko različitih igrača koji mogu da iskoče i reše utakmicu.

Apsolutni lider je Šej Gildžes-Aleksander, ali imaju mnogo fantastičnih pojedinaca i raskošan napadački potencijal.

Foto: AP Photo/Michael Conroy

Šej je ovaj put imao ogromnu pomoć Er Džej Bereta koji je bio X faktor za plasman na megdan „orlovima“.

Sigurno da imaju i slabosti, i sigurno da su to skautirali u stručnom štabu naše reprezentacije, jer deluje da možemo da se nosimo.

Petak, 10.45 po srpskom vremenu (16.45 po lokalnom), Srbija – Kanada, za finale Mundobasketa.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar