Foto: EFE/JOHN G. MABANGLO

Košarkaši Hjuston Roketsa (3-3) savladali su Sakramento Kingse (2-2) sa 102:94 (36:36, 28:28, 17:19, 13:19), a Nemanja Bjelica je imao jedan od lošijih NBA nastupa.

Naš košarkaš bio je jedan od osmorice igrača koje je Luk Volton, trener „kraljeva“, koristio protiv Hjustona, ali je za 14 minuta na terenu upisao tek jedan poen (0/2 iz igre) , sedam skokova i dve asistencije

Tim iz Teksasa bio je lišen pomoći Džejmsa Hardena koji je uganuo desni skočni zglob, a njegovu povredu pre meča nije prijavio ni klub, niti trener Stiven Silas na konferenciji za medije pre susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Džon Vol je bio najzapaženiji igrač susreta sa 28 poena, četiri skokova i šest asistencija za 37 minuta na terenu. Uz 22 poena koje je ubacio za Roketse protiv Vašingtona u četvrtak postao je prvi igrač posle Majkla Džordana 2002. godine koji je nakon dve godine odsustva postigao 50 poena u uvodna dva susreta.

Prošle godine nije odigrao nijedan meč, a dve godine sezone ranije samo 32 utakmice.

„Uložio sam mnogo napornog rada i posvećenosti do ovog trenutka. Ne mogu da tražim bolji početak od dve pobede u dva meča“, poručio je Vol.

Presudan je bio početak četvrte četvrtine kada Hjuston preko raspoloženog Erika Gordona pravi seriju od 9:0, dok istovremeno Sakramento tri i po minuta ne uspeva da postigne ni poen.

U jednom momentu oba tima nisu uspevala da pogode, pa su zajedno promašila deset vezanih šuteva.

Nakon ovog perioda pogodili su Gordon, pa Vol za velikih 96:83 na pet minuta do kraja i to je bio kraj nadama Sakramenta da može do preokreta.

Luk Volton je nakon meča istakao šta zamera igračima:

„Ovi momci treba da se osećaju loše zbog poraza, kao i ja, gubiti je bolno. Imali smo samo 11 asistencija kao tim večeras, što je užasno. To nije ono što je naš tim“, poručio je Volton.

Najefikasniji u Sakramentu bio je Dearon Foks sa 23 poena, dva skoka i četiri asistencije, a pratio ga je Harison Barns sa 19 poena i sedam skokova.

NBA rezultati nedelja:

Hjuston – Sakramento 102:94

Indijana – Njujork 102:106

Orlando – Oklahoma 99:108

Filadelfija – Šarlot 127:112

Atlanta – Klivlend 91:96

Nju Orleans – Toronto 120:116

21.00 Detroit – Boston

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar