Foto: Reuters / Blake Shell / Guliver

Skoti Pipen, legendarni košarkaš Čikago Bulsa kaže da je Majkl Džordan dozvolio da se objavi dokumentarac "Poslednji ples" da bi pokazao da je veći od Lebrona Džejmsa.

Magazin GQ je došao do dela knjige, Pipenove autobiografije, koja treba da izađe ovog meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moje godine u Čikagu, počevši od one ruki sezone, s jeseni 1987, bile su najbolje godine u mojoj karijeri. Dvanaest ljudi zajedno kao jedan, ispunjavaju snove koje smo imali kao deca na igralištima širom zemlje, kad nam je bila potrebna lopta, koš i mašta. Biti član Bulsa devedesetih je bilo nešto magično, kako za nas, tako i za sva vremena“, piše Pipen.

I zaista, ta generacija je ostala posebna zato što je osvojila šest šampionskih prstenova predvođena Majklom Džordanom.

Dugo je njegovo „Leteće visočanstvo“ ostalo nedodirljivo u priči o najboljem igraču svih vremena. Međutim, poslednjih godina se sve više pričalo o Lebronu Džejmsu kao pretendentu za to laskavo „priznanje“.

„Majkl je bio rešen da dokaže sadašnjoj generaciji igrača da je tokom svog vremena bio ‘veći od života’ i da je još uvek veći od Lebrona Džejmsa, igrača kog mnogi smatraju ravnim Džordanu, ako ne i većim od Majkla. Zato je Majkl predstavio svoju priču, a ne priču oko koje se vrti ‘Poslednji ples’, gde se vidi kako su naš trener Fil Džekson i dvojica Džerija (vlasnik Džeri Rajnsdorf i generalni menadžer Džeri Kraus) nameravali da rasture ekipu, bez obzira na epilog poslednje sezone 1997/1998“, objašnjava Pipen.

Ekipa se zaista raspala, Pipen i ostali su otišli različitim putevima, Džordan se drugi put povukao u penziju. Skoti je i ranije naveo da mu se nije dopalo kako je prikazan u serijalu „Poslednji ples“.

BONUS VIDEO: Promašaj Madara, Obraodvić se iznervirao

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar