Svetislav Pešić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ovo menja sve.

Reprezentacija Srbije u košarci u petak u Atini ima prvu od dve meč lopte da overi plasman na Svetsko prvensto u okršaju sa Grčkom, a dobila je tri velika pojačanja za ovaj duel. Iako se očekivalo da zbog poklapanja termina za Evroligu mnogi igrači ne budu dostupni selektoru Pešiću, došlo je do pozitivnih promena.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda i Partizan su već najavili da će njihovi igrači biti dostupni za meč sa Velikom Britanijom u ponedeljak u Beogradu, ali da će zbog mečeva Evrolige propustiti duel sa Grčkom.

Međutim, Pešić je dobio pojačanja i imaće na raspolaganju tandem iz CSKA Nikola Milutinova i Dejana Davidovca kao i igrača Bajerna Ognjena Jaramaza koji je dobio dozvolu Andree Trinkijerija.

To su dobre vesti jer bi već u prvom meču mogli da rešimo sve dileme oko plasmana, a za taj meč će na raspolaganju biti i Dušan Ristić.

Ovo je ceo spisak reprezentacije: Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Nikola Đurišić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković.

Obe utakmice možete gledati ekskluzivno na kanalu Nova.


Srbija ide na Mundobasket: Dve konačne borbe ekskluzivno na TV Nova

Izabranici selektora Svetislava Pešića igraće 24. februara (18.00) protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije protiv Velike Britanije u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Te mečeve će svi ljubitelji košarke moći da prate ekskluzivno na TV Nova, dok ćete dešavanja iz Atine uživo moći da pratite već od 17.30, pola sata pre početka utakmice.


BONUS VIDEO Bakljada „grobara“ pred početak derbija u Kupu Radivoja Koraća

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar