Karim Abdul-Džabar, Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Adam Abdul-Džabar, sin legende Los Anđeles Lejkersa Karima Abdul-Džabara, osuđen je na šest meseci zatvora, preneli su američki mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Dvadeset devetogodišnji naslednik NBA rekordera po broju poena je u Južnoj Kaliforniji, u San Klementeu, devetog juna prošle godine izbo komšiju nožem.

Šezdesetogodišnji muškarac je uboden nožem u potiljak i umalo je iskrvario ispred sobe za hitne slučajeve.

Tužioci su stoga tražili sedam godina zatvorske kazne za Adama Abdul-Džabara, koji sa komšijom deli prilaz, pa su se posvađali oko pražnjenja kante za smeće.

Žrtva je pored uboda, zadobila i frakturu lobanje, a Adam Abdul-Džabar će možda dobiti mogućnost kućnog pritvora, pošto je potpisao sporazum o priznanju krivice.

Stoga je proglašen krivim za tri tačke optužnice, među kojima se nalaze napad smrtonosnim oružjem, nanošenje teških telesnih povreda i nošenje lovačkog bodeža.

„Ova kazna je apsolutna greška pravde. Ovaj čovek je umalo iskrvario pred vratima Hitne pomoći, nakon što je izboden toliko nasilno da mu je lobanja slomljena. Verujemo da je potpuno zanemarivanje ljudskih života zbog spora u vezi s kantama za smeće toliko strašno da je opravdalo kaznu zatvora“, rekao je Tod Spicer, okružni tužilac.

Inače, presuda čeka na overu do sedmog januara, posle čega će moći da se razgovara o kućnom pritvoru. Podsećamo, Karim Abdul-Džabar je rekorder po broju postignutih poena u istoriji NBA lige jer ima 38,387 poena.

BONUS VIDEO: Nikola Rokvić zapevao na komemoraciji svog oca posle priče Đurovskog

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar