Simonović o povratku u Zvezdu, ciljevima, kraju karijere
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Marko Simonović se vratio kući. Obavezao se na dvogodišnju vernost Crvenoj zvezdi, sa željom da na Malom Kalemegdanu i završi karijeru.

Iskusni krilni košarkaš po treći put je zadužio crveno-belu opremu i za Nova.rs pričao o dogovoru, planovima, ali i – penziji.

„Stvarno je najlepše kod kuće i zato sam se i vratio. Postoji mnogo faktora za takav rasplet. Zahvalio bih se predsedniku Nebojši Čoviću i treneru Saši Obradoviću što su mi ukazali poverenje i dali šansu da opet zaigram za voljeni klub. Trudiću se da opravdam očekivanja“, kaže Simonović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Malo je nedostajalo da se prošlog leta vrati među crveno-bele, ali je godinu dana kasnije došlo do konačnog dogovora. U međuvremenu je igrao za Cedevita Olimpiju i Unikahu.

„Srećan sam stvarno, zadovljstvo još i veće, jer ću biti sa porodicom kod kuće i ujedno sam opet deo Zvezde. Borićemo se za sve što treba i verujem da ćemo imati uspešnu sezonu“.

Neće Simonoviću biti teško da se uklopi – delio je svlačionicu sa nekim novim-starim saigračima, dok je boje srpskog evroligaša branio u dva navrata (2012-2014. i 2015-2017), a bio je i kapiten.

„Sa Lazićem sam vrlo blizak, družimo se i porodično. Trebalo je i na letovanje zajedno da idemo, ali nas je ova situacja malo poremetila. Mi se čujemo nekoliko puta na dnevnom nivou. I on je jako srećan što sam se vratio, to je čak i objavio negde. Uz njega, koji je apsolutni lider ekipe, stvarno ću se truditi da pomognem mlađim igračima i novim strancima koji su došli da shvate šta Zvezda znači“.

Marko Simonović i Branko Lazić biće lideri Zvezde
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Reprezentativac Srbije pokriva pozicije krila i krilnog centra, i prvo je domaće pojačanje Zvezde ovog leta posle četiri inostrana.

„Deluje mi odlično, iskreno. Znam njih trojicu od četvorice momaka što su došli, jedino o Lengstonu Holu malo manje znam, ali je sjajan momak spreman da se podredi timu. Ostale sam lično pratio. Kori Volden je bio verovatno najbolji igrač Partizana u drugom delu prošle sezone. Džordan Lojd je sjajan strelac, agresivan, odličan igrač, znam ga iz Španije, po potrebi može da pokriva i ‘keca’. Klub je napravio izuzetan skauting i veliki posao“.

O novom treneru, Saši Obradoviću, ima samo reči hvale…

„Sale je legenda kluba, veliko ime, jedan od najboljih srpskih trenera. Pokazao je to godinama, sjajne rezulate je pravio svuda i siguran sam da će tako biti i u Zvezdi. Jako se radujem saradnji sa njim, može mnogo da se nauči od Obradovića. Izuzetan je profesionalac i sjajan tip, poznajem ga od ranije, sedeli smo i na kafi“.

Simonović treći put u Zvezdi
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Simonović je na sredini četvrte decenije potpisao dvogodišnji ugovor i jasno da bi iz crveno-belog dresa mogao u igračku penziju.

„Otprilike je ideja da karijeru završim u Zvezdi… Videćemo i da li ću, ali je to neki plan. Još jednom hvala ljudima u klubu što su imali razumevanja i što ću opet braniti boje za koje navijam i koje volim“.

Svako kroji svoju sudbinu

Mnogo bure podigli su prelasci Korija Voldena u Crvenu zvezdu i Nemanje Dangubića u Partizan. Američki plejmejker stigao je pravo iz Humske, a srpsko krilo posle epizoda u Bajernu i Estudijantesu.

„Svako donosi neke svoje oduke i zna šta je najbolje za njega. Što se toga tiče, svako kroji svoju sudbinu odlaskom tamo ili ovde“, smatra Simonović.

Kada je reč o početku sezone, datumi su poznati, ali… Zbog situacije sa koronavirusom moguće je da dođe do pomeranja starta i ABA lige (19. septembar) i Evrolige (1. oktobra).

„Ne znam da li iko ima predstavu da li će i kako krenuti sezona. Ipak, imam jedan mali apel, a to je da treba vremena za ekipu, sturčni štab, sve je novo. Istina, Laza (Branko Lazić) je tu godinama, kao i Dobrić, Simanić, i ja sam bio, ali je nov sistem i treba vremena svakome da se uklopi“, podvlači Simonović i za kraj dodaje:

„Jako je bitno strpljenje i da to ide svojim tokom, da iz dana u dan budemo sve bolje i najbolji kada je najpotrebnije. Cilj su tri titule, domaće i regionalna, a u Evroligi stvarno mislim da bi bilo koja pobeda bila velika. Ne znamo šta možemo da očekujemo od takmičenja i mislim da će kvalitet biti tu. Ali, ako se bude igralo bez navijača, a znamo koliko oni nama znače, mislim da ne treba praviti veliku euforiju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar