Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos zadovoljan je posle pobede protiv FMP-a 87:54 u 17. kolu ABA lige.

Zvezda je meč rešila odličnom prvom i četvrtom četvrtinom u kojima je sa 26:13 i 23:8 potpuno razbila „pantere“, koji su u drugoj i trećoj četvrtini uspevali da održe korak.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su time obezbedili sebi i mir pred derbi sa Partizanom u ABA ligi naredne nedelje, pošto su sačuvali bar dve pobede više pred taj meč.

„Mislim da smo danas bili koncentrisani i fokusirani. Bili smo ozbiljni od početka. Kako smo završili, zadovoljan sam kako smo reagovali, dobro smo odigrali u odbrani. Bez obzira na protivnika, morate da budete koncentrisani i fokusirani. Možete u suprotnom da imate probleme u ABA ligi, ali i Evroligi. Treba da nastavimo sa ovakvom odbranom, ali i ofanzivno, gde nemamo mnogo problema“, rekao je Sferopulos posle utakmice i otkrio šta nije valjalo.

„Na početku druge četvrtine nismo bili konzistentni, tada prvih pet minuta nismo bili dobri na obe strane terena, ali svime ostalim sam bio zadovoljan“, kaže Grk. Objašnjava da usponi i padovi u igri dolaze kao posledica mentaliteta.

„Moramo da igramo dobru odbranu i budemo čvrsti, da dobijamo velike utakmice iz dobre odbrane. To očekujem od igrača“, naveo je trener Zvezde.

On je prokomentarisao i situaciju sa povredama Nemanje Nedovića, Nikole Topića i Miloša Teodosića. Nijedan od njih nije upisao ni minut u Beogradskoj areni, pa je Jago dos Santos predvodio Zvezdu sa 17 poena i 13 asistencija. Sjajno ga je pratio i Branko Lazić sa 17 poena.

„Ne znam, idemo od dana do dana. Van stroja su, ne znam šta da vam kažem. Osećaju se bolje, ali nije dovoljno da bi igrali“, istakao je Sferopulos. Zvezda sledeće sedmice igra u Evroligi protiv Albe iz Berlina, a onda sledi i verovatno ključni meč do kraja regularnog dela sezone u ABA ligi, s večitim rivalom.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar