Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Svi imaju samo jedno pitanje.

Javnost u Srbiji sa nestrpljenjem očekuje spisak Svetislava Pešića za predstoječi Mundobasket kako bi saznala da li će igrati Nikola Jokić.

Kako u gotovo svim reprezentacijama pljušte otkazi najboljih igrača, opravdana je zabrinutost da najboljeg košarkaša planete nećemo gledati u dresu Srbije, naročito posle najnapornije sezone koju je imao u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je to bila i tema intervjua selektora Srbije za nemački „Zidojče Cajtung“

Jedno od glavnih pitanja koje znima i javnost izvan Srbije je da li će MVP NBA lige igrati na Mundobasketu koji se od 25. avgusta igra na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Pešić je poručio da još nije siguran, odnosno da još nije jasno. Potom je dodao da je Nikola jedan od najboljih igrača s kojima je sarađivao u karijeri.

„On je jedan od najboljih igrača koje sam trenirao. Osim njegovih izuzetnih sposobnosti, njegov veliki kvalitet je i činjenica da je on timski igrač, da ima besprekoran stav, on ima veliku ličnost. Često sam bio u Denveru i to tamo doživeo. Osim toga, tu je i veliki kontinuitet, on već sedam godina tamo igra. Taj kontinuitet je najvažnija stvar, a to smo mi u Evropi izgubili“,  rekao je Pešić.

Selektor Srbije je takođe poručio da je prvenstveni cilj reprezentacije da izbori mesto na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine.

„Želimo da se kvalifikujemo za Olimpijske igre. Evropa ima samo dva mesta, a Francuska je kao domaćin Igara sigurna. To znači da verovatno moramo da uđemo među četiri najbolje ekipe na prvenstvu sveta. Ima mnogo dobrih ekipa – tu su Grčka, Španija, Slovenija. A turnir je težak, dovoljna je jedna loša utakmica i sve je gotovo“, poručio je srpski selektor.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare