Vanja Marinković šutira Srbija - Italija
Foto: Italbasket

Selektor Srbije Svetislav Pešić kaže da ne želi da se bavi komentarisanjem problema koje je njegov tim imao na spoljnim pozicijama.

Nemanja Nedović nije zagrejao „praćku“ pre nego se povredio na meču sa Slovenijom, a ni Vanja Marinković nije uspevao da pogađa pre nego je Srbija već stvorila veliku prednost protiv Nemačke u finalu Superkupa u Hamburgu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pešić je na konferenciji za medije rekao i da spisak od 12 igrača za predstojeći Evrobasket neće određivati do 24 sata pred odlazak na prvenstvo.

„Ne bih, iskreno da kažem, ocenjivao na konferencijama igrače. To što se priča, svašta se ovde priča. Nije ovo debatni klub. Mi smo, kao i Grčka, i na spoljnim i na unutrašnjim pozicijama u rastu, imamo ono što ekipi treba. Treba da nas posluži zdravlje“, počeo je Pešić o problemu šutera.

Navodi da su vodeći igrači odigrali veliki broj utakmica, te da ovaj period dolazi u nezgodno vreme po njih.

„Odigrali su sezonu koja je trajala osam meseci. Nakon toga, u svemu je potreban aktivan i pasivan odmor. Dolazi do povreda koje remete kontinuitet i pripreme. Videli ste da je Nedović u jednom trenutku pao na desnu stranu i nije mogao da odigra kako obično može. Ne bih ulazio u tuđu kuću da tu remetim mir. Mnoge stvari ostaju u svlačionici, ne zato što su velike tajne, nego jer ne želimo da delimo sa vama. Znam da podržavate reprezentaciju, ali to su delovi svakog tima koji pokušava da zadrži mirnoću. Da se i te povrede što brže regulišu, da igrači dobro spavaju i dobro treniraju“, kazao je Pešić.

Dok je problema na bekovima bilo, Vasa Micić je na „jedinici“ igrao veoma dobro, a i centri u liku Nikole Milutinova i Nikole Jokića su protiv Italije i Nemačke nadomestili nedostatke u spoljnoj liniji.

BONUS VIDEO: Konferencija za medije Svetislava Pešića i Vladimira Lučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar