Bogdan Bogdanović je završio najbolju NBA sezonu u karijeri, u koju je ušao sa svetskim srebrom iz Manile, a sada ga sa Srbijom čekaju Olimpijske igre.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

„Čujemo se često, i svaki put kad mu kažem da je odigrao fenomenalno ili oborio neki rekord, odmah mi napiše – kao Kobi. Stvarno ima taj mentalitet ‘ubice’, ne znam da li sam video većeg radnika od njega u karijeri, on je košarka, košarka i samo košarka“, naglasio je Saša Pavlović gostujući u našem podcastu „Pick and roll“.

Bogdanović ima fenomenalnu sezonu u NBA ligi iza sebe, u dresu Atlante je nanizao čak 90 mečeva sa bar po jednom trojkom u ligaškom delu sezone, da bi u plej-inu došao i do 240. trojke u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je ispisao istoriju Hoksa i postavio rekord franšize kao najbolji trojkaš, jer nijedan igrač pre njega nije postigao više trojki u jednoj sezoni. Njegova Atlanta je poražena od Čikago Bulsa sa 131:116, pa letnji odmor počinje za kapitena Srbije.

I nema sumnje da će se sjajni šuter dovoljn odmoriti, pre nego što povede „orlove“ na Olimpijske igre, sa željom da i u Parizu dođu do medalje.

„A što se Bogdana tiče, takva glava se neće opet roditi, takav radnik sa tolikim samopouzdanjem. On je meni tri meseca pre Svetskog prvenstva rekao da će da uzmu medalju… On je taj u reprezentaciji, i kad Jokić igra, najbolje utakmice je igrao u reprezentaciji, jako mu je stalo“, kažu Pavlović i Miroslav Berić u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs.

Još mnogo zanimljivih priča je bivši NBA košarkaš i nekadašnji igrač Partizana otkrio u našem podcastu. Da li je moglo bez priče o Lebronu Džejmsu? Nije, ipak su delili i svlačionicu i parket godinama u najjačoj ligi sveta, Pavlović je fenomenalno govorio i o Nikoli Jokiću, ostalim srpskim NBA igračima, Luki Dončiću…

Mića Berić i Aleksandar Pavlović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Naravno, pričali smo i o završetku ligaškog dela Evrolige i oproštaju večitih od elite za ovu sezonu. Ko je posebno u crno-belom dresu oduševio Pavlovića, a šta Miroslav Berić i on misle o Džejlenu Smitu? Kako je bivši NBA as i igrač crno-belih video reakciju Miloša Teodosića i gubljenje živaca tokom debakla na gostovanju u Istanbulu, a šta kažu o partijama Džoela Bolomboja tokom cele sezone?

Pavlović je apostrofirao i Markusa Hauarda kao neverovatnog napadača, verovatno najboljeg u Evroligi, o čemu govore i brojke jer je najbolji strelac ligaškog dela sa prosekom od 19,4 poena po meču za svega 23 minuta po utakmici, a dotakli smo se i Kendrika Nana.

Šta nas sve čeka u plej-inu Evrolige, kako vide već formirane parove plej-ofa, i ko bi mogao da iznenadi, a protrčali smo i kroz NBA na poseban način.

BONUS VIDEO Sjajan NBA duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar