Saša Obradović i Nebojša Čović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Saša Obradović je i zvanično predstavljen kao novi trener košarkaša Crvene zvezde.

Nekadašnji igrač crveno-belih se posle 15 godina vraća na Mali Kalemegdan, ali u drugačijoj ulozi.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je trenersku karijeru gradio u inostranstvu i ovo će mu biti prvi put da radi u Srbiji.

Prethodne sezone je vodio ekipu Monaka, u kojoj je mogao da ostane, ali je odlučio da prihvati poziv Zvezde.

Beogradska ekipa će i u narednoj sezoni Evrolige biti učesnik elitnog takmičenja, što je bio jedan od Obradovićevih motiva da preuzme njeno kormilo.

Obradović je istakao da je prethodni klub napustio uz dogovor i naveo da se u lepim okolnostima rastao sa Monakom.

Saša Obradović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

On je bio upitan da li planira da dovede u ekipu Nikolu Kalinića te je istakao da je rano pričati o igračkom kadru i da treba da dobije još mnogo informacija kako bi mogao da govori o tome, ali i o mogućnosti da neko od članova prethodnog stručnog štaba ostane u klubu.

„Rano je za to. To su sve spekulacije. Ja očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim i da ćemo da predstavimo Zvezdu u najboljem svetlu. Treba da sagledam globalnu sliku svega, ko je tu, ko je pod ugovorom, koji igrači mi odgovaraju, koji će biti projekat tima… To je sve u dogovoru sa čelnicima i stručnim štabom, na osnovu toga ćemo donositi odluke“.

Na konstataciju novinara portala Nova.rs da je 2015. godine imao emotivan doček u „Pioniru“ u koji je stigao kao protivnik Crvene zvezde, Obradović je istakao da između njega i navijača postoji obostrano poštovanje, ljubav i pripadnost.

„Očekujem dobar prijem, srećan sam zbog toga. Tada sam pokazao emocije, sada moj glavni fokus treba da bude teren, a ne ono što se dešava oko. Razmišljaću samo o terenu, tako ću se ponašati cele sezone“.

Obradović je istakao da nikada nije bilo lako predstavljati Crvenu zvezdu.

„Ja to znam i očekujem da se sa time nosim na najbolji mogući način. Ovo jeste moj najveći izazov, u svakom klubu se očekivalo mnogo od mene, ali sam ovde svestan profesionalnog i emotivnog značaja, imajući u vidu armiju navijača koji podržavaju klub i očekivanja ljudi iz kluba prema meni“, istakao je Obradović.

Kompletnu konferenciju pogledajte u video-prilogu:

Posted by Nova.rs on Среда, 10. јун 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare