Saša Obradović, nekadašnji košarkaš i aktuelni trener, mogao bi uskoro da postane šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Prema nezvaničnim saznanjima RSB, bivši igrač beogradskog kluba je u pregovorima i „ostali su još sitni detalji do promocije“.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović je igračku karijeru startovao na Malom Kalemegdanu, a crveno-beli dres je nosio u tri navrata.

Između boravaka u Zvezdi igrao je za Limož, Albu, Virtus iz Rima, kasnije Budućnost, a tačku na bogatu karijeru je stavio kao član Kelna.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je kao igrač osvojio šest medalja, čak četiri zlata, uključujući i Svetsko prvenstvo 1998. godine.

U Kelnu je startovao i kao trener, zadržao se tri godine, da bi kasnije radio u Kijevu, Turovu, Donjecku, Albi, Lokomotivi iz Kubanja i Monaku.

Zvezda će i naredne sezone igrati u Evroligi, što može biti jedan od argumenata za nameru Obradovića da preuzme taj klub.

Ranije je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao da je prvi zadatak uprave da utvrdi sastav stručnog štaba, na čije čelo je tokom sezone stigao Dragan Šakota.

Ipak, iskusni trener nije mogao da putuje na pojedina gostovanja zbog zdravstvenih problema, pa je ekipu vodio pomoćni trener Andrija Gavrilović, koji je obavljao funkciju privremenog šefa struke i posle ostavke Milana Tomića tokom sezone.

Pre pet godina Obradović je sa Albom gostovao Crvenoj zvezdi i veoma emotivno je doživeo toplu dobrodošlicu navijača beogradskog kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare