„Samo Željko Obradović i Lebron Džejms znaju sve o košarci“

Košarka 20. jan. 202116:22 > 16:23
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Sa vremena na vreme nas iznova oduševi koliko svi u košarci obožavaju Željka Obradovića i cene njegov rad. Poslednji je o njemu govorio Derik Vilijams, koji je nekada sarađivao sa Srbinom u Fenerbahčeu.

Američki krilni centar se prisetio kako je bilo raditi sa Obradovićem, koji je čak devet puta osvojio titulu šampiona Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

„On je fantastičan trener“, počeo je Vilijams u intervjuu za „NBA Spain“.

Kao da je želeo da to posebno podvuče pre nego što objasni na šta konkretno misli:

„Zna sve o košarci. Verovatno je najpametnija osoba koju sam ikada upoznao. Postoje samo dve osobe koje su po mom mišljenju na tom nivou poznavanja košarke i svega u vezi igre: Lebron Džejms i Željko Obradović. Oni znaju sve o protivničkom timu i sve o njihovim igračima“.

Amerikanac je govorio kako iskusni trener deluje na svoje igrače:

„Imati trenera kao što je Obradović tera te da radiš mnogo jače i pružam mu puno poštovanje. Nisam navikao da moj tim ima tako loš start (kao što je bio Fenerov prošle sezone), ali nas je sve to teralo da radimo mnogo više za njega, da ga nasmejemo i da uživa“, rekao je u dahu Vilijams.

Objasnio je zbog čega se toliko divi srpskom treneru:

„Njegova ljubav prema igri je najveća koju sam ikada video. On je trener i učitelj u isto vreme. Uči te da igraš na pravi način, bez obzira da li ti se sviđa ili ne. Zato ga poštujem toliko“, zaključio je Vilijams.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar