Sakramento Kings
Foto: AP Photo/Sue Ogrocki

Sakramento Kingsi su poraženi na gostovanju Oklahomi rezultatom 112:108 uprkos značajnom vođstvu koje je tim Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića imao do sredine treće deonice.

Tim iz Kalifornije do odmora je stekao 11 poena prednosti, a vođstvo je tokom uvodnih minuta treće deonice uvećao na čak 19 poena (78:59). Ipak, veliki pad u igri Kingsa i samo četiri poena u sedam minuta prouzrokovali su da Oklahoma do početka četvrte četvrtine istopi zaostatak i priđe na samo pola koša zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ

Domaćin je u četvrtoj četvrtini nastavio u istom ritmu, a poslednje dve šanse da se vrati Kingse u meč propustio je Badi Hild promašajima za tri poena na 16 i pet sekundi do kraja susreta.

Najefikasniji pojedinac bio je Danilo Galinari sa 24 poena, od saigrača su ga pratili Gildžres Aleksander sa 20 i Kris pol sa 17 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Herison Barns koji je postigao 21 poen, a veoma raspoložen bio je i Nemanja Bjelica koji je koketirao sa dabl-dablom postigavši 18 poena (7/9 šut iz igre, 4/6 za tri) uz devet skokova. Dvocifren broj poena postigao je i Bogdan Bogdanović (11).

Sakramento
Foto: AP Photo/Sue Ogrocki

 

Oklahoma posle sinoćnjeg duela zauzima peto mesto na Zapadu sa 37 pobeda i 22  poraza, dok je Sakramento 12. uz skor 24-34.

U ostalim susretima odigranim sinoć Filadelfija je savladala Njujork (115:106), Indijana je bila bolja od Portlanda (106:100), a Lejkersi od Golden Stejta (116:86).