Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

 Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da crveno-beli moraju da budu maksimalno ozbiljni u duelu protiv FMP-a u 21. kolu ABA lige s obzirom na prvi susret ta dva tima.

Košarkaši iz Železnika u prvom susretu u regionalom takmičenju u hali „Aleksandar Nikolić“, poklekli su tek posle dodatnih pet minuta igre.

„Pristup u prvoj utakmici koju smo odigrali sa FMP-om kao domaćini nije bio na nivou koji sam želeo i sama dešavanja na tom meču podsećaju da moramo da budemo maksimalno oprezni. Igramo protiv vrlo talentovane, mlade i ambiciozne ekipe, koja je svoj kvalitet pokazala ne samo na toj utakmici nego i tokom cele sezone u ABA ligi. Zato samo maksimalnom i odgovornom igrom, uz maksimalan respekt prema ekipi koja nas čeka u ponedeljak, možemo da dođemo do rezultata“, rekao je Šakota za klupski sajt.

Trener crveno-belih na sutrašnjem meču neće moći da računa na Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, koji se oporavlja od povrede kolena.

Povredu zgloba ima Marko Jagodić-Kuridža, dok je udarac u petak na utakmici sa Makabijem dobio i Bili Beron.

Kapiten Branko Lazić kaže da njegov tim mora dobro da otvori meč protiv FMP-a.

„Nema mnogo nedoumica i tajni kada je naredni rival u pitanju. Agreisvna, brza ekipa, koja igra vrlo čvrsto. Imaju kvalitet, pobeđivali su ove sezone i na papiru jače ekipe, ostale su propisno namučili, uključujući i nas. Taj prvi meč mora da nam bude upozorenje i nauk, jer će naš rivali igrati bez opterećenja. Osnovni cilj su davno ostvarili, ali radi se mladoj i ambicioznoj ekipi i zato moramo da otvorimo dobro utakmicu i odigramo čvrsto i odgovorno“, rekao je Lazić.

Meč između košarkaša FMP-a i Crvene zvezde igra se sutra od 17 sati u dvorani u Železniku.