Foto: REUTERS/David Butler/Guliver

Legenda NBA, Šakil O'Nil objavio je na svojoj Instagram stranici listu od deset najboljih igrača u NBA finalima po njegovom mišljenju.

Nekadašanji košarkaš Majamija i LA Lejkersa je sebe stavio na visoko drugo mesto, odmah iza legendarnog Majkla Džordana, a ispred Lebrona Džejmsa.

Nema sumnje da će lista izazvati dosta polemika oko samog redosleda, ali ako ništa drugo, O’Nil se nije ustručavao da izrazi svoje mišljenje.

Foto: Printscreen/Instagram

Lista se od četvrtog mesta nastavlja sa imenom Mendžika Džonsona, a slede ga Leri Bird, Kevin Durent, Hakim Olajdžuvon, Tim Dankan, Kobi Brajant i Bil Rasel.

Među onima koji su ubrzo reragovali bio je i košarkaš Dvejn Vejd koji je na pitanje O’Nila da li se slažu sa listom, jednostavno odgovorio- „Ne slažem se“.

Inače, Šakil O’Nil je osvojio četiri šampionska prstena u karijeri, tri sa Lejkersima i jedan sa Majamijem.

Još jedna zanimljiva priča u vezi O’Nila kaže da je u periodu kada je bio u Lejkersima, želeo da plati 10.000 saigraču, Ajzei Rajderu, da se na treningu potuče sa Kobijem Brajantom.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da se van terena, Šakil i Brajant, koji je januaru poginuo u helikopterskoj nesreći, nisu najbolje slagali, o čemu svedoče i Rajderove reči.

„Kada sam došao u lejkerse, Šak mi je rekao, ako se ti i Kobi potučete, u svlačionici imam 10.000 dolara. Tek tri dana sam bio na treningu sa ekipom. Reagovao sam u stilu, šta ti je čoveče, igraj… On je bio uporan, rekao je, tu je još onih 10.000 u apoenima od po dolar, ako ikad završiš taj posao za mene, tvoje su. Nisam mogao da poverujem, rekao sam sebi, ovi momci su pravi ludaci. Sad znam, da sam tako nešto uradio, leteo bih brzo iz tima da sam pipnuo tog čoveka“, priznao je Rajder.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram