Foto: Reuters

Bogdan Bogdanović će na kraju sezone postati ograničeno slobodan agent, ali Sakramento je njegov ostanak proglasio za prioritet.

Kako piše „Atletik“, plan Kingsa je bar da izjednače ponude koje stignu na adresu Bogdanovića i tako ga zadrže i posle leta.

Podsećanja radi, Kingsi su prošle jeseni ponudili Bogdanu produžetak ugovora na još četiri sezone, za 51,4 miliona dolara.

„Voleo bih da ostanem. Svi znaju koliko volim Sakramento i koliko volim da budem ovde. Sjajna su grupe momaka. Srećan sam i sada i svih ovih godina, ali ne želim da žurim“, izjavio je Bogdan tada.

To kao da je bio znak ostalim ekipama da pogledaju u dvorište Kingsa, ali i da spreme veću ponudu.

Navodno, prema pisanju američkih medija, u pitanju je najmanje 80 miliona dolara za četiri godine.

Sakramentu i Bogdanu sada ostaje da mirno sačekaju leto…

NBA prava na srpskog reprezentativca prvi je položio Feniks 2014. godine kada ga je izabrao kao 27. pika. Ipak Sansi su dva leta kasnije ta prava ustupili Sakramentu, da bi Bogdan u glavni grad Kalifornije stigao u 2017. godine i odmah je postavio NBA rekord, potpisavši najveći ruki ugovor u istoriji Lige.

U debitantskoj sezoni je postizao 11,76 poena po meču. Već sledeće je prosek podigao na 14,14, da bi do prekida ove sezone nizao prosečno 14,47 poena, 3,23 skoka i 3,19 asistencija po utakmici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram