Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Roko Leni Ukić razočaran je partijom protiv Brazila i razume zvižduke hrvatskih navijača u splitskom Spaladijumu.

PROČITAJTE JOŠ

Brazil je sa 94:67 deklasirao Hrvate na njihovom parketu, u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Hrvati su imali na raspolaganju Bojana Bogdanovića, ali ni njegov dolazak nije pomogao barem za egal.

“Od početka nismo izgledali kao tim. Oni su bili bolji i zasluženo su nas razbili. Sve je u ovoj utakmici bio problem za nas. Od početka su nas uzimali jedan na jedan kako su želeli, potom su nam počeli stvarati čuda na piku, da bi nam deset puta utrčali na zicer sa slabe strane odbrane. U napadu nismo imali samopouzdanja i bili smo plašljivi“, iskren je bio Ukić posle meča.

Dodatno je bio samokritičan.

“Nije nam prvi put da katastrofalno startujemo na nekom turniru, ali sada treba definitivno analizirati šta se dogodilo i sve, baš sve promeniti. Probudiće se sigurno neki inat, ali treba se pozabaviti košarkaškim stvarima koje nisu dobre. Mi primamo kadetske koševe. To je nedopustivo. Individualne greške koje pravimo, to je neshvatljivo.  ‘Zaslužili smo zvižduke publike. Publika nije došla ovde da se zaj… s nama, ali mi joj nismo baš ništa ponudili. Mogli su ti zvižduci biti i deset puta gori, takve smo zaslužili. Kad pukne po šavu, onda to izgleda ovako. Nije izgubljeno ništa, imamo vremena za reakciju i na nama je da reagujemo bolje. Sada je svaka utakmica do kraja ključna“, završio je Ukić svoje izlaganje.

Sada Hrvati moraju da pobede Tunis u meču koji se igra u četvrtak od 20 časova kako bi se plasirali u polufinale turnira.

Onda, opet mogu da nalete na raspoloženi Brazil, u drugoj grupi su Meksiko, Nemačka i Rusija.