Foto: youtube.com

Novak Đoković pokazao je klasu na konferenciji za medije, posle pobede nad Kevinom Andersonom u 2. kolu Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji teniser sveta je vrhunski raspoložen, u sjajnoj je formi, bio je na raspolaganju novinarima za dužu priču, pa je konferencija malo potrajala, duže od 15 minuta.

U jednom trenutku, kada je Novak video da su pojedini predstavnici medija neraspoloženi jer neće imati priliku da postave pitanje, Novak je pitao organizatore da produže vreme za pitanja.

Iako su konferencije limitirane zbog rasporeda za druge tenisere, Novaku je ipak uslišena želja, uz molbu da pitanja budu kraća i koncizna.

Same konferencije su onlajn i uključenja se vrše preko video bima, a zahvaljujući Novaku, čuveni Ubaldo Skanagata dobio je priliku da najavi finale.

Izneo je Novaku očekivanja kladionica, koje su već rezervisale Đokoviću mesto u finalu, a opcije za rivala su Federer i Beretini.

Foto: Tanjug/Florian Eisele/Pool via AP

„Pa, Ubaldo, ja bih ti dozvolio da praviš predikcije, ukoliko sam ja u tom finalu. Ostaće na tome“, našalio se Novak.

Bilo je opet reči i o klizanju, Novak je potvrdio da je njegova kretnja uzrok toga, uz podsećanje da dve godine nije igrao na travi, jer je 2020. otkazan Vimbldon zbog pandemije koronavirusa.

„Kako statistika kaže, jedan sam od bržih na turu, sama brzina je nekada kontraproduktivna na travi. Dinamični prvi korak je previše dinamičan, pa se okliznem. Tereni nisu problem, ovo su najbolji travnati tereni na svetu. Ovlažila je i kiša teren, ali nisam igrao dve godine na travi, došao sam posle nekoliko meseci na šljaci. Ne želim da padam, to je rizik, ali eto, za sada je sve dobro. Dok padam i pobeđujem, nije loše“, rekao je Novak.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare