Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Real veruje u svoje ljude.

Real Madrid je zvanično saopštio da će Čus Mateo biti glavni trener ekipe u naredne dve sezone do 30. juna 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Čus Mateo je bio u Real Madridu od 1990. do 2004. godine, radeći u akademiji kao trener, a od 2014. do sada kao pomoćni trener Pabla Lasa.

Real je takođe potvrdio da su se klub i Pablo Laso zajednički dogovorili da prekinu partnerstvo koje traje od 2011. godine.

Tokom 11 sezona na čelu, Pablo Laso je osvojio 22 titule: 2 trofeja Evrolige, 1 Interkontinentalni kup, 6 ACB šampionata Španije, 6 titula Kupa Kralja i 7 Superkupova.

„Sa ovim rekordom, Pablo Laso postaje jedna od najvećih legendi kluba i najomiljeniji u celom Real Madridu, sa ove 22 titule jednake rekordu Lola Sainza i ima samo Pedra Ferandiza ispred, sa 27 titula“, navodi se u saopštenju Reala.

Pablo Laso je završio svoju etapu u Real Madridu kao trener sa najviše režiranih utakmica (860) i najviše ostvarenih pobeda (659).

„Real Madrid želi njemu i celoj njegovoj porodici sve najbolje u ovoj novoj fazi njegovog života. Real Madrid će uvek biti njegov dom“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Đoković: Nazdravlje! Kasniš, ali si mi simpatičan pa ću ti odgovoriti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar