Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak zadatak protiv ruskog Zenita u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ...

Manje od 48 časova od utakmice protiv čačanskog Borca igrače Zvezde očekuje evroligaški izazov protiv tima koji je trenutno prvoplasirani u VTB ligi, a u Evroligi jedan od kandidata za plej-of.

Zvezda će i na ovom meču nastupiti bez petorice igrača (Kori Volden, Lengston Hol, Duop Rit, Lendri Noko i Kino Kolom), pa će na raspolaganju biti samo 11 igrača, uz dvojicu juniora.

Svestan je i trener Zvezde Dejan Radonjić da je pred njegovim igračima težak posao:

„Zenit je ove sezone pokazao jako puno, igraju sjajno ne samo u Evroligi, već i u VTB ligi gde su lideri na tabeli. Ekipa koja je do sada pokazala jako puno i od koje se može mnogo očekivati i u nastavku sezone. Imaju kvalitet, iskustvo, kvalitet igre. Moraćemo da budemo spremni da odgovorimo koliko je to moguće u ovom okolnostima. Naravno, vrlo je delikatno pričati sada o nekim očekivanjima u situaciji kada imamo na raspolaganju ovaj broj igrača. Sa nama će biti na klupi i dvojica juniora…

Šta je tu je, trudićemo se da pružimo dobar otpor. Vrlo je teško, i realno vrlo nezahvano baviti se prognozama, jer ako uzmete u obzir da mi analiziramo našeg protivnika koji dolazi u trenutku kada imamo 50 posto igrača van tima, onda je prilično jasno u kakvoj atmosferi i ambijentu pričamo o tom meču“, rekao je trener crveno-belih za zvanični sajt kluba.

Košarkaši Crvene zvezde odigraće 9 utakmica u 20 dana tokom novembra
Džordan Lojd blista u dresu Zvezde; Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Dodatno opterećenje u ovakvim okolnostima i sa vrlo skraćenom rotacijom, pašće na leđa Džordana Lojda, sjajnog američkog beka:

„Znam dosta o ekipi Zenita, posebno o Kevinu Pengosu koji je njihov lider na terenu i odlično kontroliše ritam ekipe i utakmice. Sve ekipe u kojima je igrao su igrale dobro, nisam iznenađen njihovim igrama i rezultatima, imaju mnogo „oružja“ dobrih igrača…

Mi igramo u skraćenoj rotaciji, ali verujem da će neko „iskočiti“ od ostalih saigrača igrača, i da ćemo moći da odigramo dobru utakmicu i ravnopravno se nosimo u ovim okolnostima sa tako dobrom ekipom u ovom trenutku“, rekao je Lojd.

Utakmica 25. kola Evrolige protiv Zenita na programu je u petak od 20.45 u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Nakon toga, Zvezdu u utorak očekuje utakmica sa Žalgirisom u Kaunasu, a potom i meč sa Baskonijom u Vitoriji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram