Foto: Starsport

"Očekuje nas težak meč protiv Mornara i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou", izjavio je Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, pred gostovanje u Baru.

Mornar će u nedelju, od 19 sati, ugostiti srpskog evroligaša, u derbiju 16. kola ABA lige.

„Mornar igra sjajno ove sezone i ambicije i ciljeve koje su najavljivali, imaju uporište na terenu. Imaju odlične rezultate i u ABA ligi i u Evrokupu, inače izvanredan sastav dodatno je pojačan Nemanjom Gordićem koji predstavlja ozbiljan kvalitet više za taj tim“, analizirao je Radonjić.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Zvezde zna šta im je potrebno za trijumf u Baru.

„Očekuje nas težak meč bez ikakve dileme i moraćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i da odgovorimo i energijom i na svaki drugi način kako bi kontrolisali ogroman kvalitet koji poseduje Mornar“, dodao je Radonjić.

Barani nakon 14 odigranih utakmica imaju učinak 12-2, dok su crveno-beli na 10-2.

Krilni centar Marko Jagodić-Kuridža ističe da je Mornar godinama na vrlo visokom nivou i sa velikim kvalitetom.

„Ove sezone napravili su još veći iskorak, dovoljno je pogledati njihov plasman na tabeli u regionalnom takmičenju i plasman u drugu fazu Evrokupa. Ekipa koja je vrlo iskusna, napadački odlična, popunjena na svim pozicijama i pojačana novim plejmejkerom Gordićem, koji im je doneo kvalitet i dodatno iskustvo jer godinama igra regionalnu ligu. Znamo da nas čeka vrlo težak meč, moramo da odigramo dobro na obe strane terena, čvrsto kako bi došli do važnih bodova“, podvukao je Kurdiža.

Zvezda je otputovala u Bar jutro posle teškog meča Evrolige sa Barselonom, a pravo sa crnogorskog primorja ide u Istanbul, gde će u utorak (17) gostovati Efesu, u okviru 22. kola Evrolige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram