Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je Budućnost u prvoj utakmici finala ABA lige pokazala koliko je kvalitetna ekipa.

Zvezda je slavila na svom parketu u hali „Aleksandar Nikolić“ sa 82:78 i serija se sada seli u Podgoricu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mislim da je bila interesantna i kvalitetna, mnogo toga dobrog je moglo da se vidi. Uspevali smo da gradimo rezultat u nekim periodima odbranom, u nekim periodima nešto boljim napadom. Imali smo segmente i stvari koje smo radili veoma dobro i vešto smo to koristili. Generalno, mogli smo da vidimo i neizvesnu završnicu, iako smo imali u jednom momentu razliku koja je govorila u prilog tome da će biti lakše. To pokazuje koliko je Budućnost vredna i kvalitetna i da jednostavno sad treba apsolutni fokus da bude na pripremi za sledeći meč, iako se vrlo brzo igra“, rekao je Radonjić posle meča za Arenu sport.

Ognjen Dobrić je ubacio 23 poena i bio je katalizator Zvezdinog uspeha u drugom poluvremenu, mada je i Džordan Lojd doprineo istim brojem poena.

Učinak Dobrića nije ostao nezapažen među novinarima, mada Radonjić u prvi plan ističe igru cele ekipe.

„Dobro, on je u nekom periodu pokazivao partije koje su bile dobre. Timski smo bili dobri pre svega, radili smo štošta tokom 40 minuta i nalazili najbolja rešenja u napadu“.

U timu Budućnosti, odličan je bio Vili Rid sa 26 postignutih poena, a već 18. maja u utorak igra se novi meč finalista.

„Pa, nema prostora za razmišljanje da li je to dovoljno ili nije. Nema više vremena, jer se utakmica igra u pola devet i to je to“, zaključio je Radonjić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram