Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, i uzdanice crveno-belih Branko Lazić i Marko Simonović, izneli su svoje utiske pred utakmicu 18. kola Evrolige koju će crveno-beli odigrati protiv ruskog Zenita.

Zvezda je u Sankt Peterburgu 3. decembra slavila nakon izuzetno ubedljive partije rezultatom 69:58, a Radonjić je istakao uverenje da će razvoj situacije iz Rusije predstavljati dodatni motiv gostima:

PROČITAJTE JOŠ...

„Raspored je takav da veoma brzo igramo ponovo protiv Zenita. U Rusiji smo odigrali veoma dobro, pobedili, sad nas očekuje isti protivnik. Očekujem da će to za njih predstavljati dodatnu motivaciju, da će zbog toga izaći na parket i odigrati meč na nivou onoga koliko mogu. Imaju samo šest poraza, igraju veoma dobro od početka sezone, četvrti su na tabeli, imaju mnogo razloga za veru u dobar plasman.

Imaju šansu da odu dalje, ekipa su koja je u dosadašnjem delu takmičenja pet puta pobedila u gostima, što je veoma bitan podatak“, rekao je Radonjić.

Potom je otkrio i da neće moći da računa na dvojicu igrača:

„Naš stepen opreza mora da bude veći, moramo da odigramo veoma dobar meč, da budemo u oba pravca veoma kvalitetni, i naravno, svesni činjenice da i ovog puta igramo oslabljeni, bez dvojice dobrih igrača, Davidovca i Dobrića.“

Iz tog razloga, Radonjić je iskoristio priliku da pozove navijače na meč:

„Zbog svega toga, očekujem reakciju sa tribina, da nam podrška bude takva da igrači osete da mogu još više nego što su naše mogućnosti, i nadam se i protiv Zenita očekujem najglasniju podršku u ovoj godini.“

Na to se nadovezao i Marko Simonović:

Foto: EPA-EFE/J.J. Guillen

„Mislim da nas očekuje veoma teška i neizvesna utakmica, pogotovo jer će oni sigurno odraditi i dodatnu analizu zbog utakmice koju smo odigrali tamo. Oni su ekipa za Top 8, imaju sigurno i veće ambicije, ali i mi želimo da se borimo i da ostvarimo dobar rezultat.“

I krilni košarkaš tima sa Malog Kalemegdana je dodao:

„Jako teško i nezahvalno je kad igrate sa istom ekipom u tako kratkom vremenskom razmaku. Zato i kažem, oni tu utakmicu u Rusiji praktično nisu ni bili konkurentni, nije se naša pobeda dovodila u pitanje, što će im sigurno biti dodatna motivacija. Meni je drago što je publika prepoznala našu želju za pobedom, što se ponovo javila ta neka euforija, i što zajedno idemo kroz sezonu.“

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

Kapiten Zvezde Branko Lazić je bio kratak, ali jasan:

„Mislim da smo posle te dobre utakmice u Rusiji i digli formu i sve i zato se nalazimo u jednom naletu. Nadam se da ćemo zadržati ritam. Što se utakmice tiče, neće biti lako, oni su izuzetna napadačka ekipa, igraju na veliki broj poena. Znamo njihove igrače, neki su i igrali ovde… Verujem da ćemo uz naše navijače uspeti da dođemo do pobede“, zaključio je Lazić.

Meč crveno-belih i Zenita na programu je u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u četvrtak, 30. decembra sa početkom u 19 časova.

BONUS VIDEO Radonjić pokazao emocije kao nikad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar