Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Partizana Rade Zagorac sprema se za novu sezonu u potpuno drugačijim uslovima kakve niko nije očekivao.

Tim Partizana izgleda totalno drugačije od onog koji je prošle sezone doživljavao šamar za šamarom, a Zagorac s optimizmom gleda ka novoj sezoni u kojoj najavljuje napad na sve trofeje.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedavno je proslavio 26. rođendan, već tri godine je u crno-belom dresu i sada se raduje saradnji sa Željkom Obradovićem, posle godine u kojoj su se promenila četiri trenera.

„Godinu stariji svakako od pre nekoliko dana, a valjda sa tim dođe i iskustvo. Eto, četvrti put zvanično na pripremama Partizana u mom mandatu, u ovoj godini dosta novih stvari i ljudi u igračkom kadru, stručnom štabu. Sve to daje neki novi polet i energiju. Vidite i sami optimizam u svemu tome, tako da, eto, radujem se“, rekao je Zagorac za Novu.

Rade dodaje da bi slagao kada bi rekao da se nadao timu sa trenerom kakav je Obradović i igračima poput Lideja, Pantera, Avramovića, Kurucsa…

„Ne, pravo da vam kažem, ne. Cela prošla sezona je sa soboom ponela i dosta nekog tereta i teških momenata i nije ni bilo prostora za neka preterana razmišljanja o sledećoj godini. Vidite i sami da dosta činilaca od prošle godine više nije tu, u ekipi. Tako da, kada bih rekao da sam očekivao da će ekipa izgledati ovako dobro, sa trenerom koji je tu – ne bih bio iskren“.

Upitan da prokomentariše šta očekuje od čuvenog Žoca i u dolazećoj sezoni, Zagorac kaže da se nada da će učiti.

„Očekujem da učim od njega. Očekujem da u ovoj godini pronađem neku konstantu u nekoj igri i standard ispod kog ne bi trebalo da se ide. Verujem da je ekipa napravljena tako da ću moći da u nekoj svojoj ulozi budem najbolja verzija sebe. Radio sam dobro tokom leta i mislim da ovo može da bude dobra godina“, ističe Zagorac.

Rade Zagorac u neverici Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ranijih sezona bilo je često i kritika upravo na račun nekonstantnosti u igri Partizanovog krila.

„Znate kako, to što ste spomenuli je nešto na šta u Partizanu pristajete akontaciono, po samom dolasku. To su stvari koje su konkretno mene pratile od prvog dana dolaska u Partizan i to je nešto sa čime igrač mora da se izbori. Apsolutno je usko vezan obim i količina kritika sa stanjem ekipe, trenutnim stanjem na tabeli i u kom je tim momentu. To nije ništa novo, tako da, verujem da je ova sezona dobar izazov i za momke koji su ostali i za one koji su došli da nekom zajedničkom sinergijom se Partizan digne na viši nivo“, priča Zagorac.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

O ambicijama Partizana za novu sezonu, kaže da je samo titula u glavi.

„Ja se četvrti put suočavam s ovim pitanjem na početku sezone i svaki put, nezavisno od toga kakva je ekipa i njen kvalitet, odnosno kakav je roster napravljen, moram da dam isti odgovor. Jer, to je opet nešto na šta unapred pristajete dolaskom u Partizan. Svaki drugi odgovor osim napada na sve trofeje u svim takmičenjima bi bio neiskren“.

Poslednjih dana se priča o tome da upravo Zagorac preuzima kapitensku traku od Novice Veličkovića, koji odlazi u penziju.

Zagorac o Novici, kapitenskoj traci, radu sa Žocom i ambicijama
Rade Zagorac, Foto: Printscreen Nova.rs

„Svakako. Novica i ja smo bili privatno bliski i pre mog dolaska u Partizan. On je izgarao u svojoj borbi za Partizan, štiteći ovaj klub svojim likom i delom, svojim nastupom na terenu i van njega i to nije mala rupa koju treba ispuniti. Bez njega je dosta toga drugačije i neobično, a što se tiče nekog mog nasleđivanja Novice, još uvek je rano da se priča o tome. Ono što sigurno mogu da garantujem je samo da ću, na osnovu svog iskustva u prethodne tri godine i stvari sa kojima sam se ja suočavao, a koje nekada i nisu toliko prijatne, da ću se truditi da pripremim igrače koji dolaze na te stvari bez kojih njihov boravak u Partizanu neće biti moguć“, zaključio je Rade Zagorac.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović sa Željkom na prvom treningu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar