Džejms Harden gradi poziciju za šut
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Ono o čemu NBA liga bruji već nekoliko nedelja ostvareno je poslednjeg dana za trejdove u NBA ligi - Džejms Harden i Ben Simons će zameniti mesta.

PROČITAJTE JOŠ...

Hardenu će biti ispunjena želja da zaigra u Filadelfija Seventisiksersima, a sa njim će put „grada bratske ljubavi“ krenuti i Pol Milsap.

Sa druge strane, u Bruklin će stići Set Kari, Andre Dramond, ali i Ben Simons, kao i dva pika prve runde na draftu u sezonama koje slede.

Ovim trejdom je praktično stavljena tačka na dve „sapunice“.

Harden je već duže vreme nezadovoljan u Bruklinu, ni Netsi nisu bili preterano oduševljeni partijama nekada najboljeg igrača lige, pa je jedino pitanje bilo da li će rastanak uslediti pre kraja sezone ili pošto ona bude okončana.

Ipak, odnos je postao nepopravljiv do te mere da je Harden razmišljao da zvanično zatraži trejd, ali je od toga odustao plašeći se reakcije javnosti.

Sa druge strane, Siksersi su konačno uspeli da pronađu način da se rastanu sa Simonsom. Visoki organizator igre je trebalo da bude jedna od vodećih zvezda tima, ali je umesto toga u poslednje dve sezone više vremena proveo u svađi sa čelnicima kluba i bojkotovanju timskih aktivnosti nego na samom parketu.

Ovo ujedno znači i da su sve ekipe poprilično jasno stavile do znanja da žele da ove sezone odu što dalje.

BONUS VIDEOJokićev drugar o Nikolinom početku i basketu iz detinjstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar