Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Kako se Denver Nagetsi i ostatak NBA približava krajnjem roku za trejdove u NBA ligi u četvrtak U 21.00, sve je više glasina i najava o mogućim razmenama.

Denver našeg Nikole Jokića vodi veliku borbu za što bolju plej-of poziciju i pokušava da stigne Jutu koja je na četvrtom mestu. Sa druge strane, za petam im je razigrana Minesota pa se Nagetsi pominju u mnogim kombinacijama ove sezone.

S obzirom na to da su Džamal Marej i Majkl Porter povređeni i da bi dva najbolja Jokićeva saigrač moglada se vratie tek pred plej-of, mnogi se pitaju da li će Denver napraviti još neki potez kako bi ojačalo ekipu.

PROČITAJTE JOŠ

Pitanje je i da li bi Denver trebalo da krene po još nekog superstara i odrekne se Portera ili Mareja, a mnogi razmatraju mogućnost da to bude Demijan Lilard ukoliko se Portland odluči na potpuni rebilding.

Ipak, svi izveštaji sugerišu da će Nagetsi do kraja prelaznog roka raditi samo na ojačavanju rotacije, a da bi neki veći potezi mogli da uslede tek na leto.

Sada se razmišlja o centru koji bi pomogao svojim defanzivnim karakteristima i krilnom igraču sa šutem za tri poena i dobrom igrom u odbran

Evo i imena grača koji se pominju kao moguća pojačanja poslednjeg dana prelaznog roka.

Nerlens Noel — centar Njujork Niksa

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Niksi su ove sezone podbacili i razočarali i umesto iskoraka, napravili su korak unazad. Zato su krenuli da trejdovima rešavaju rotaciju, a Denver Nagetsi bi to mogli da iskoriste i dovedu Noela Nerlensa.

On bi mogao da im donese zaštitu obruča u periodu kad je Jokić na klupi i da po potrebi bude igrač zadatka kada neki visoki pravi probleme Denveru. Uz to, dobar je realizator u pik igri, pa ekipa iz Kolorada ne bi trpela napadački sa njim na parketu.

Aleks Len — centar Sakramento Kingsa

Aleks Len, Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Deo mnogih trejdova kroz karijeru, Alekssej Len bi mogao da bude dobro rešenje za Nagetse, makar do kraja sezone. Dolaskom Sabonisa u Sakramento Kingse, njegova uloga će se dodatno smanjiti, a Denveru definitvno treba još jedno telo u reketu kako bi mogli da daju Jokiću koji minut više da odmori.

Lenu u korist ide činjenica da je osim što je solidan defanzivac, igrač koji ove sezone značajno više asistira, pa bi se kao centar dobro uklopio u sistem Majka Melouna.

Džejlen Smit – centar Finiks Sansa

Džejlen Smit, Foto: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Smit se nalazi u svojoj drugoj NBA sezoni, a samo su ga nezgodna povreda i činjenica da su Sansi eksplodirali i postali jedna od najboljih ekipa lige baš u tom periodu, sprečili da pokaže zašto je odabran kao deseti pik. Dodatan problem je i prenatrpana rotacija u reketu, pa je Smit postao vrlo interesentan brojnim klubovima.

Neće biti lako tek tako ubediti Sanse da trejduju Smita, ali postoji razlog zašto ga mnogi klubovi žele.

Smit je odličan atleta sa dobrom koordinacijom i šutom tbog čega je postao interesantan Denveru.

Kada su krila u pitanju, pominju se dva potencijalna pojačanja.

Geret Templ – krilo Nju Orleans Pelikansa

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Velikim trejdom i dolaskom Si Džej Mekaluma, Nju Orleans se okrenuo borbi za plej-of i građenju ozbiljne ekipe za naredne sezone.

Jedan od igrača koji se nije u potpunosti uklopio u njihov koncept je iskusni Geret Templ, koji bi mogao dobro da legne Denveru.

Templ je vrlo kvalitetan defanzivac i mogao bi da bude dobra alternativa Bartonu, a uz to donosi i veliko plej-of iskustvo.

Templ je solian šuter i dobro bi se uklopio u periode kada su na terenu igrači sa klupe kojima bi mogao da donese injekciju preko potrebnog iskustva.

Kenrik Vilijams — krilo Oklahoma siti Tandera

Kenrik Vilijams, Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Oklahoma je i ove sezone u poteri za što lošijim skorom kako bi povećala šanse da se domogne visokog pika na narednom draftu i pridruži ga svojoj armiji mladih igrača oko kojh bi mogla da gradi ekipu ili ih iskoristi u trejdu za neko veće ime.

Taj posao za što lošijim rezultatom im kvari Kenrik Vilijams koji svoje minute odrađuje više nego dobro. Uzevši u obzir činjenicu da će u spoljnoj liniji igru u budučnosti  nositi Šaj Gildžijus Aleksander i Luguenc Dort, Tanderi ne bi imali ništa protiv da dobiju nešto u zamenu za Vilijamsa.

Talentovano krilo šutira vrlo dobrih 46.9 odsto za tri, igra sjajno bez lopte što je osnova za igranje u Denveru i vrlo dobro čita igru rivala kada igra odbranu, a može da brani i bekove i plejmejkere.

Sve u svemu, u Koloradu nemaju još mnogo vremena, pa će se uskoro biti jasno i na osnovu narednih poteza kakvi su planovi makar za završnicu ove sezone.

BONUS VIDEO Matijas Lesor udario rivala, Huventud – Partizan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar