Luka Dončić
Foto: Tanjug/Keith Birmingham/The Orange County Register via AP)

Luka Dončić i Dalas Maveriksi dogovorili su se o nastavku saradnje, a slovenački košarkaš dobio je ugovor kojim je ušao u istoriju NBA lige.

Kako je rekao njegov agent Bil Dafi u izjavi datoj ESPN, Dončić je dobio takozvani supermaks ugovor od 207 miliona dolara na pet godina, čime je postao rekorder lige kada je u pitanju produžetak ugovora sa igračem koji je imao aktivan ruki ugovor.

PROČITAJTE JOŠ...

On bi, prema informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, trebalo ugovor da potpiše u utorak, nakon čega će održati i konferenciju za medije.

„Ovo je ispunjenje sna. Košarka mi je dala toliko mnogo, i odvela me na toliko neverovatnih mesta. Počastvovan sam i uzbuđen jer ću ostati u Dalasu kao deo Maveriksa, i zahvaljujem navijačima na podršci“, rekao je Dončić u izjavi koju je preneo ovaj američki portal.

Slovenac je, uz Kevina Durenta, jedini košarkaš koji je uspeo da više od jednom bude izabran u idealnu petorku NBA lige u istoriji takmičenja. U svom dosadašnjem toku karijere, Dončić je u NBA ligi beležio 25,7 poena, 8,4 skoka i 7,7 asistencija po utakmici u ligaškom delu, dok je u plej-ofu imao 33,5 poena, 8,8 skokova i 9,5 asistencija po meču.

Dončića je Dalas odabrao kao trećeg pika na draftu 2018. godine kao vladajućeg MVP-ja Evrolige, a po dolasku u NBA Slovenac je prvo izabran za rukija sezone, da bi potom usledila i priznanja u vidu izbora u idealnu petorku šampionata.

Bonus video: Izjava Milice Mandić nakon što je videla mural 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram