Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 15.30 igra u Monsu protiv Belgije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Srbija je u Belgiju otputovala posle pobede protiv Letonije (101:100), a selektor Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju očekuje vrlo neizvesna utakmica, koju ekskluzivno prenosi Sport klub 1.

„Belgija je ekipa koja igra dugo zajedno, vrlo disciplinovano i dobro organizovano. Imaju veći broj igrača sa velikim iskustvom, koji igraju u Izraelu, Grčkoj, Španiji i koji znaju da igraju“, rekao je Pešić uoči druge utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Pobeda u prvom kolu je bila dobra za naš tim koji nema to iskustvo kao Belgija, ali mislim da imamo veći potencijal. Naravno, taj potencijal i talenat treba pokazati“, dodao je Pešić, koji je prethodno na duhovit način najavio nepopularan termin i malu halu.

Srbija će u Belgiji nastupiti bez Alena Smailagića jer je povređen, ali će biti jača za Filipa Petruševa, košarkaša Efesa.

Centar Dušan Ristić istakao je da je Belgija dobra i disciplinovana ekipa.

„Pokazali su da igraju veoma dobru i organizovanu košarku na utakmici protiv Slovačke. Mi ćemo biti maksimalno spremni za taj duel, očekujemo da ćemo pokazati napredak u odnosu na utakmicu protiv Letonije i naravno pobedu”, istakao je Ristić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Gledaj Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket preko bilo kog interneta

Pratite mečeve uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara u narednih 30 dana, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar