Foto: Screenshot / Youtube / Nebojsa Kolak

Legendarni centar sarajevske Bosne iz najslavnijih dana, Zdravko Čečur, preminuo je u Trebinju u 72. godini.

Smrt Čečura potvrdio je dom penzionera „Avaz“ u Trebinju, u kome je poslednje dve i po godine živeo i vodio najtežu bitku.

Jedan od igrača koji su imali značajan udeo u putu “studenata” iz Druge lige SFRJ do Evrope je u pomenutom domu penzionera živeo od 2017. U poslednjim razgovorima s  novinarima govorio je da mu je jedna od želja da još jednom ode u Sarajevo i poseti grobove velikih prijatelja Davorina Popovića i Mirze Delibašića.

“U Prvu ligu smo ušli 1972. Jedva smo opstali prve godine, da bismo iduće bili četvrti. Dolaskom trenera Bogdana Tanjevića počeli smo češće da treniramo, što bi rekli ozbiljnije. Išli smo i na pripreme, a ostalo je već poznato. Došli su Varajić, Krvavac, Đogić, braća Terzić…”, prisetio se Čečur svojevremeno za “Trebinje live”.

Iako je rođen u Mostaru, a veliki deo života proveo u Trebinju, Čečur je iz sarajeva poneo mnogo lepih uspomena na druženja s Popovićem, Delibašićem, Šolmanom…

“Kako sam uvek donosio iznenadne odluke, tako je bilo i kad sam s 28 godina prestao da se bavim košarkom i vratio se u moje Trebinje”, istakao je tada Čečur.