EPA-EFE/TOMS KALNINS

Litvanska policija uhapsila je 23-godišnjeg mladića zbog sumnje da je ukrao identitet košarkaša Žalgirisa, a potom od devojaka iznudio više desetina hiljada evra.

Mladom Rokasu Jokubaitisu predviđaju visok plasman u prvoj rundi drafta naredne sezone, pa je jedna od zvezda u usponu i sportista o kom se iz dana u dan sve više priča, a poslednja u nizu spada u red onih koje bi mogle da budu deo rubrike „verovali ili ne“.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, Jokubaitisovu popularnost pokušao je da iskoristi jedan 23-godišnji mladić, koji je zahvaljujući fizičkoj sličnosti sa igračem Žalgirisa opljačkao najmanje 18 devojaka.

Priča je postala javna kada je jedna devojka na Fejsbuku otkrila da je na Tinderu, jednom od najpopularnijih sajtova za upoznavanje, naišla na momka koji se predstavio kao Jokubaitis. Kako je košarka nije preterano zanimala, odlučila je da ga potraži na Guglu, i videla gotovo identičnog mladića.

Dogovorili su se da odu na sastanak, na kom se on pojavio u opremi Žalgirisa sa Jokubaitisovim imenom i u automobilu na kom se nalazio grb ovog kluba. Kako joj se svideo, započeli su vezu. Viđali su se svakodnevno, a on je navodno putovao od Kaunasa, gde Žalgiris igra svoje utakmice kao domaćin, do Viljnusa i nazad, i svakodnevno joj slao fotografije i snimke iz Žalgirio arene, zvao je nakon utakmica, sa njom delio tajne iz svlačionice…

Nakon nekoliko meseci, lažni košarkaš je od svoje devojke zatražio da mu pomogne finansijski „jer mu je kartica zbog nekih problema sa porezom u blokadi“, uz obećanje da je „neće prevariti, jer je on, zaboga, Rokas Jokubaitis“.

Nakon nekog vremena, ona je sticajem okolnosti došla do poruka, fotografija i ostalih stvari iz njegovog telefona, među kojima se nalazi i lična karta na ime Viktor Babajev. Kada se suočila sa njim, on joj je rekao da bi „trebalo da poseti psihijatra“.

Umesto toga, ona je otišla u policiju, a litvanski organi reda priveli su 23-godišnjaka. Nakon što je obljavljena njegova fotografija, za samo nekoliko dana javilo se još 17 devojaka od kojih je Babajev izvlačio novac.

On se trenutno nalazi u pritvoru, a protiv mladića koji se inače bavi amaterskom košarkom biće podneta prijava zbog, između ostalog, krađe identiteta, iznude…

Devojkama je redovno pričao da mora na treninge ili putovanja, pitao ih da li su ga gledale na prethodnom meču i analizirao naredne poteze u karijeri. One nisu ni shvtale šta se zapravo dešava i da će im uskoro tražiti novac.

Na kraju, ako je to ikako moguće, priča ima dobar kraj. Dvojnik Rokasa Jokubaitisa, momka koji je pre samo dva meseca igrao protiv Crvene zvezde i koji sa njim deli neverovatnu fizičku sličnost, uhapšen je u Viljnusu. Narednih dana će biti više informacija o momku za kog se za sada zna samo da ima 23 godine.

Pretpostavlja se da je na ovaj način “zaradio“ nekoliko desetina hiljada evra. Samo jednu od devojaka koje su bile žrtve opljačkao je za 10 hiljada evra.

Jokubaitis je, inače, nastupio protiv Crvene zvezde u Evroligi 13. oktobra i tom prilikom postigao devet poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar