Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije zatražio je od granskih saveza da pošalju planove takmičenja od 1. juna, odnosno na koji način vide završetak šampionata, kako bi svi bili spremni za dan posle završetka pandemije.

Košarkaški savez Srbije je prosledio pismo Košarkaškoj ligi Srbije.

Direktor KLS Leon Deleon napravio je predlog koji je uputio ičsnicima Superlige, kako bi ga razmotrili, dali sugstije i na kraju zajedno doneli odluku.

“Trebalo bi sutra (utorak) da odgovore. Predložio sam da Superliga počne od 1. juna, a da se završi početkom jula, pod uslovom da su mogući timski treninzi od 10. maja, a sve to naravno pod pretpostavkom da je puna zdravstvena sigurost”, kaže Deleon za Nova.rs.

Po njegovom predlogu, ukoliko se klubovi slože i naravno, ako zdravstvena situacija dozvoli, šampionat bi mogao da uđe u septembar.

PROČITAJTE JOŠ

“Mnogo toga zavisi od drugih takmičenja, jer Crvena zvezda igra u Evroligi, Partizan u Evrokupu, oba kluba su se plasirala u plej-ofa ABA lige. Dakle, ukoliko se ta tri takmičenja nastave, plan je da se crveno-beli i crno-beli priključe Superligi u polufinalu plej-ofa, odnosno da ne igraju ligaški deo.”

Osim večitih rivala, ukoliko zdravstvene okolonosti dozvole, još dva srpska kluba bi mogla da imaju “produženu” sezonu u regionu.

“Još ne znamo da li će Mega Bemaks igrati u plej-autu ABA lige, dok je Borac izborio plasman u plej-of ABA 2 lige. Sve to bi moglo da pomeri naš plej-of od 5. do 20. septembra.”

Prvi operativac Lige poslao je i jedno pitanje klubovima.

“Pitao sam ih za mišljenje da li utakmice imaju smisla ako se igraju bez publike”, završio je Deleon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar