Finiks Sans, Milvoki Baks, Kris Pol
Foto: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin)

Košarkaši Finiks Sansa nastavili su da blistaju, te su u prvom meču finalne serije NBA lige savladali Milvoki Bakse sa 118:105 (30:26, 27:23, 35:27, 26:29). Još jednom je odgovornost preuzeo veteran Kris Pol koji ove godine želi da konačno dođe do šampionskog prstena.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom sudaru dva tima koja se nisu često nalazila u finalu NBA lige, slavio je tim iz Zapadne konferencije. Finiks je finale igrao još 1993. godine, a nikada do sada nije osvojio šampionsku titulu. Sa druge strane, Milvoki ima jednu titulu iz 1971, ali od 1974. nije igrao u finalu.

Meč je prelomljen sredinom treće deonice kada je na scenu stupio Pol. Najpre je započeo seriju tako što je Bruku Lopezu suđena nesportska greška jer se podvukao ispod plejmejkera prilikom šuta za tri poena.

Pol, koji je u ovom plej-ofu već imao problema sa povredom ramena, a onda propustio i dva susreta zbog koronavirus protokola, imao je problema sa levim člankom nakon ove situacije, ali je uspeo da završi susret.

Ovaj 36-godišnji plejmejker pitao se za sve u igri Sansa, a susret je završio sa 32 poena (12/19 iz igre), četiri skoka i devet asistencija. Imao je nekoliko sjajnih poena, ali i asistencija za saigrače i u svakom momentu je bio spreman da povuče napred mladi tim iz Arizone.

Još jednom je imao veliku podršku Devona Bukera koji je ubacio 27 poena, dok je Deandre Ejton uz 22 poena dodao i čak 19 skokova.

Sa druge strane, postavljalo se pitanje da li će na teren uopšte izaći bivši MVP lige Janis Adetokumbo, ali je Grk stisnuo zube. Odigrao je 35 minuta, postigao je 20 poena uz 17 skokova i četiri asistencije, a efikasniji od njega u Milvokiju bio je samo Kris Midlton sa 29 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar