Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Najavili su iz Oklahome da bi Aleksej Pokuševski mogao da bude starter, pa ipak, to je iznenadilo neke novinare.

Očigledno je da se mnogi ne slažu sa idejom da Aleksej Pokuševski bude starter (u odsustvu Četa Holmgrena Oklahoma nema bolje opcije), ali je retko ko očekivao ovako niske udarce.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je na parketu proveo 24 minuta i upisao je 11 poena (3/10 iz igre, 2/5 za tri) uz sedam skokova i tri asistencije. Srbin je imao loš procenat šuta (30 odsto), ali je još više iritiralo kako je završavao neke akcije gde nije bio ni blizu da postigne poene.

Zbog toga je Kevin O’Konor, američki novinar koji radi za „Ringer“, odlučio da objavi uvredljiv snimak. Zanemario je sve dobre poteze Srbina i objavio je samo promašaje uz opis.

„Aleksej Pokuševski je učinio veliku stvar za Tander u trci za Viktora Vembanjamu“, aludirajući na to da će zbog njegovih poteza Oklahoma gubiti mečeve i da će tako biti u vrhu za potpis Vembenjame kom se predviđa prvo mesto NBA draft naredne godine.

Ipak, imao je Pokuševski nekoliko dobrih poteza, ali će svakako morati da popravi procente igre. To ne znači da bi ga trebalo osuđivati nakon prve utakmice u sezoni, kao da je neko jedva čekao da ima loš meč.

Šej Gildžus-Aleksander je postigao 32 poena uz šest skokova i pet asistencija i bio je ubedljivo najefikasniji u Oklahomi, dok je novu Minesotu predvodio Rudi Gober sa čak 23 poena i 16 skokova.

Dianđelo Rasel je dodao 20 poena uz pest skokova i dve asistencije, dok su Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards stali na samo 12, odnosno 11 poena.

BONUS VIDEO Aleksej Pokuševski na utakmici Partizana u Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar