Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera poraženi su od Klivlend Kavalirsa sa 129:102, uz solidnu partiju srpskog igrača Alekseja Pokuševskog.

Razmazio je Pokuševski svoju publiku utakmicama u kojima je ubacivao po 20 poena, jer je Klivlendu ubacio „samo“ deset, a šut ga nije služio samo dan posle trojkaškog spektakla.

PROČITAJTE JOŠ:

On je iz 12 pokušaja ubacio samo tri šuta (2/8 za tri), ali je jedan od njih bila atraktivna stepbek trojka u prvoj četvrtini u stilu Džejmsa Hardena.

Teo Maledon je iz 17 pokušaja ubacio samo šest i imao je 14 poena, a jedino je iznadprosečan bio Džastin Robinson sa 23 poena i 9/16 iz igre.

Kada je reč o timu Klivlenda, tamo je Kolin Sekston bio najefikasniji sa 27 poena, Torijan Prins je dodao 22, a Darijus Garland 21 poen.

Klivlend je posle pet uzastopnih poraza upisao drugu vezanu pobedu, dok je Oklahoma u seriji od osam poraza iz devet prethodnuh utakmica.

Tanderi su na početku nagoveštavali da bi taj trend mogli da promene munjevitom serijom od 7:0 u kojoj je Maledon ubacio trojku, a onda otišao do obruča.

Mihaljuk se nadovezao svojim šutem za dva i Oklahoma je ubrzo imala i 19:11 sredinom prve četvrtine. Klivlend je uspeo da preokrene za minut, dva, serijom 11:2 i povede, da bi na kraju četvrtine ekipe bile u egalu 38:38.

Do poluvremena Kavsi nisu uspevali da se osetnije odlepe, pa je posle pogotka Garlanda bilo plus četiri za tim iz Ohaja.

U nastavku je usledio veliki pad Tandera koji su serijom ubrzali Din Vejd, Kevin Lav i Kolin Sekston. Klivlend je otišao na dvocifrenu prednost već posle četiri minuta treće četvrtine, do njene polovine bilo je +15, a prednost je do kraja utakmice postepeno rasla.

Oklahoma sada ima skor od 20 pobeda i 32 poraza na zapadu NBA lige, dok Klivlend u istočnoj konferenciji ima 19 trijumfa i 32 izgubljene utakmice.

NBA rezultati, četvrtak na petak:

Majami Hit – Los Anđeles Lejkers 110:104

Toronto Reptors – Čikago Buls 113:122

Oklahoma Siti Tander – Klivlend Kavalirs 102:129

Dalas Maveriks – Milvoki Baks 116:101

Los Anđeles Klipers – Finiks Sans 113:103

Sakramento Kings – Detroit Pistons 101:113

Juta Džez – Portland Trejlblejzers 122:103

Foto: Printscreen Flashscore
Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar