Foto: EPA-EFE/MIGUEL ANGEL POLO

Unija košarkaša Španije je prvo udruženje igrača koje se oglasilo zbog problema sa borbom protiv koronavirusa.

Oni traže da se kompletno promeni kalendar svih takmičenja širom Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Navode i da je namera da se tako sačuva zdravlje svih učesnika, ali integritet liga.

„Vreme je da pokažemo odgovornost. Trenutno imamo odlaganje mečeva, stalno pomeranje termina, kalendar koji nikome ne odgovara i to donosi loše stvari svima nama“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ekipe jedva mogu da se uklope da igraju i u evropskim takmičenjima i u domaćem prvenstvu.

„Retke su nedelje kada nema odlaganja i potvrde da ima novih slučajeva virusa korona u ekipama. Trenutno u ACB ligi imamo odložene utakmice, a situacija u Evroligi je slična. Odlažu se utakmice, otkazuju putovanja, ekipe su u karantinu. Velika je razlika među državama i trenutnim situacijama u tim državama“.

Ideja koju predlaže Unija košarkaša Španije jeste takozvani balon, nešto nalik onom u Orlandu, u kome je odigrana završnica NBA lige.

„Imamo priliku da ljubiteljima košarke pokažemo da možemo da budemo lideri, da smo odgovorni. U ovim mesecima, biti odgovoran ne znači samo sačuvati svoj posao već i uklopiti se u nove okolnosti u kojima živimo i sagraditi mostove koji će nas povezati i omogućiti nam da sarađujemo. Protokol koji je primenjen u završnici španskog prvenstva u Valensiji se pokazao kao efikasan. Slično je bilo i u FIBA Ligi šampiona. Kvalitet naše igre se takođe pokazao kao prilagodljiv novim uslovima i okolnostima“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar