Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Godinama ranije (pre nego što su uvedeni reprezentativni "prozori") Srbija bi upisala pobedu protiv Velike Britanije čim bi saznala žreb, a sada je taj meč biti ili ne biti.

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Srbija je u petak poražena od Grčke sa 97:92 nakon produžetka i time je propustila prvu veliku šansu za plasman na Mundobasket koji se igra ove godine u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Orlovi sada imaju mnogo razloga da strepe jer je Belgija demolirala Veliku Britanju sa 88:59. Dobra i loša vest u jednom meču. Belgija je pokazala da je rešena da izbori Mundobasket iako je imala minimalnu šansu pre ovog prozora, a sada ide na megdan Turskoj koja je već ostala bez šanse da ide na Svetsko prvenstvo.

Dobra vest je što je neočekivano lako slavila protiv Velike Britanije, pa isti scenario priželjujuju i izabranici Svetislava Pešića (a i čitava Srbija u ponedeljak od 20.00).

Srbija ima sve u svojim rukama ukoliko pobedi ide na Mundobasket. Ukoliko bude poražena moraće da se nada da će otpisana Turska savladati Belgiju jer Belgijanci imaju bolji međusobni skor sa našom selekcijom.

Dakle, sve je stalo u 40 minuta košarke, a Srbija ne sme da propusti Svetsko prvenstvo. Već su propuštene Olimpijske igre 2021. godine, a još jednom veliko takmičenje bez Srbije bi bio veliki poraz za državu koja voli da se odredi kao „zemlja košarke.

BONUS VIDEO Pešić počeo da se krsti posle konfuzije u napadu Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare