Stigla je i 18. epizoda podcasta "Pick and roll" na Nova.rs, Zvezda je osvojila Kup, Partizan je nastavio da pada, a Srbiju čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025.

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, a u studiju je bio domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

U standardnom terminu čeka vas mnogo zanimljivih priča, iako je Evroliga i dalje na pauzi, ali su tu kupovi i reprezentativne obaveze prvi put nakon pet meseci i finala Mundobasketa.

Košarkaši Crvene zvezde dobili su treći vezani večiti derbi i osvojili četvrti uzastopni Kup Radivoja Koraća, pobedom u finalu nad Partizanom sa 85:79 u Nišu.

PROČITAJTE JOŠ

Blistao je roviti Miloš Teodosić, zasluženo dobio MVP priznanje i sjajnom partijom došao do prvog trofeja u dresu voljenog kluba. Kako je pokazao svoju magiju i svu lepotu igre, odnosno kakvu lekciju je podelio u Nišu, pričao je i legendarni Mića Berić.

Analizirali smo finale u „Čairu“, pričali o Branku Laziću i njegovom 90. derbiju, ali i čak 23. peharu u Crvenoj zvezdi, što su neverovatne brojke. Berić je posebno istakao i Džoela Bolomboja kao otkrovenje sezone, a detaljno smo se osvrnuli i na devet poraza Partizana na 18 utakmica od početka 2024.

Šta je rekao o partiji Kevina Pantera i završnici utakmice, ko od drugih ekipa je za njega hit Kupa Koraća, kako su završeni kupovi širom Evrope i da li ste nekad mislili da ćete čuti rečenicu – Napoli je osvojio Kup Italije u košarci?

Širom Evrope pehare su podigli i košarkaši Reala, Olimpijakosa uz lep gest prema Nikoli Milutinovu, Fenerbahčea (Marko Gudurić), Bajerna (Vladimir Lučić), Žalgirisa i Pariza koji je priredio iznenađenje u Kupu Francuske, a sada ih čekaju reprezentativne obaveze.

Foto: Starsport

Srbija utakmicom sa Finskom (petak, 20.00, hala „Aleksandar Nikolić“) počinje kvalifikacije za Evrobasket 2025, a u 2. kolu gostuje Gruziji, 26. februara od 18 časova. U grupi je još i Danska, sa kojom će „orlovi“ imati dva meča u novembarskom prozoru, dok borbu za EP završavaju u februaru sledeće godine gostovanjem Finskom i sa Gruzijom kod kuće.

Šta je Mića Berić rekao o spisku selektora Svetislava Pešića od 15 igrača, kako funkcionišu kvalifikacije i šta je sada najvažnije za reprezentativce? Šta smo sve još zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ koja se nalazi u videu na vrhu.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifycastbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO Mića Berić: „Odakle ti to da sam ja legenda“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar