Svetislav Pešić Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Reprezentacija Srbije izgubila je u spektaklu u "Stožicama" od Slovenije u meču u kojem smo videli puno drame, produžetke i trijumf Slovenije na krilima Luke Dončića.

Uprkos porazu u prvom zvaničnom prijateljskom meču, selektor Srbije Svetislav Pešić nije bio nezadovoljan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je bila naša prva zvanična utakmica, pred punim tribinama i odličnim navijanjem, naravno za domaću ekipu. Pravi spektakl, puna dvorana, korektno navijanje. Dobili smo puno respekta. Momci su dali u ovom trenutku apsolutni maksmimum. Bilo je i dobrih stvari. Teško je igrati protiv Slovenije ozbirom da je to ekipa koja igra sa četiri ofanzhivna igrača, izuzetnim šuterima, čak i Tobijem koji je Amerikanac. Zatvoriti sve rupe u odbrani, mislim da smo veoma dobro uradili. Teško je, i onda vas košta u nogama i nemate snage u napadu. Promašili smo penale, šuteve, ali znam da će to čim dođemo u naš ritam biti bolje. Nedostaje i svežine, jer smo puno trenirali. Čestitam Sloveniji i svima na fantastičnoj organizaciji utakmice. Sve najbolje na predstojećim utakmicama“, rekao je Pešić na konferenciji za medije posle meča.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

On je istakao da je Srbiji falilo uigranosti koju ima Slovenija.

„Ogromna su očekivanja, sa aspekta utakmica, jer ih nismo puno igrali. To će nam doći kao kec na desetku, značiće nam te dve utakmice, Italija i Nemačka ili Češka. Potrebno nam je uigravanje, dugo ova ekipa nije bila zajedno, kao što je Slovenija. Ova ekipa nekada liči na ekipu iz iste ulice. Kao da su iz iste ulice, dođu zajedno na trening, ručak, utakmicu i igraju. A mi smo prvi put zajedno i potrebno nam je vremena. Radili smo sjajno i iskoristićemo te dve utakmice da se pripremimo za ono što nas očekuje protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu“, poručio je Pešić.

Na pitanje da prokomentariše sjajan obračun Nikole Jokića i Luke Dončića, nije želeo previše da širi priču.

„Ne bih ja tu previše pričao o njima. Oni su dva različita igrača, različito gledaju i igraju košarku, na kraju igraju na drugim pozicijima. Spaja ih to što su među najboljima u NBA. Neki su i zvanično najbolji. Luka je već sad superstar i obojica će jednog dana biti šampioni. Ako ih posluži zdravlje, nema sumnje da će dati puno radosti svojim reprezentacijama i zemljama“.

Foto: Robert Balen/STARSPORT

Na pitanje Nova.rs da prokomentariše timski duh ekipe koja je skakala na klupi na svaki dobar potez, selektor je imao samo reči hvale.

„Pravljenje timskog duha je svakodnevnica koju imamo u ekipi, ali najvažnije je ono na terenu. Tu se najviše vidi i pokazuje. Ovih 14 dana sam video veliko zalaganje igrača. Stigao je malo i umor, što je normalno za ovaj period priprema. Drago mi je da su svi zajedno, da se druže i da svaki dan žele da napreduju. To bi svaki trener poželeo.“

Pitali smo selektora i da prokomentariše igru pošto je pre meča pričao kako su vežbali tranziciju posle skoka i različite varijante pikenrola.

„Dali smo veliki broj koševa iz tranzicije, oni mnogo manje. Ali sa njima je teško pet na pet. Tranzicija odbrane je bila na dobrom nivou, problem smo imali što su fantastični na lopti, imaju odlične šutere i svi su napadači. To košta snage u nogama, zatvoriti svaki prodor, stići na svaki šut. To je nešto što će se popraviti, a samim tim će i procenat šuta“, zaključio Pešić.

BONUS VIDEO: Nestvarne trojke Micića i Prepeliča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare