Ozbiljno shvatio protivnika.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezentacija Srbije u petak u polufinalu Mundobasketa igra protiv Kanade od 10.45, a igrači su od selektora dobili odmnor dan nakon utakmice.

Sada su ponovo u trenažnom procesu i spremaju se za utakmicu protiv sjajnog protivnika, a o njoj je pre meča pričao i selektor Srbije Svetislav Pešić.

PROČITAJTE JOŠ

„Prija odmor uvek, ako zna da se iskoristi. Videćemo da li smo spremni… Naravno da smo gledali rivala, kao što gledamo svaku utakmicu, pogotovo sada kada dolaze ove važne. Znamo kakva je Kanada, to je fantastična ekipa koja igra ‘smol bol’, sa četiri spoljna i jednim visokim igračima. To je NBA košarka i ništa nije novo. Interesantno je na koji način ćemo se mi organizovati i podeliti zadatke u odbrani. Najvažnije je koliko ćemo biti spremni da neutrališemo njihov napad u tranziciji i kontranapade gde su fantastični. To su igrači sa sjajnom individualnom tehnikom i sjajnim NBA statistikama. Kanada je do sada pokazala jednu od najboljih odbrana i zato se tu i nalaze. Sve to otežava pripremu i ono što pre svega mislimo je da se borimo svim silama da im eliminišemo najbolje stvari, a to su tranzicija u napadu i jedan na jedan. To će nas koštati mnogo u radu nogama, ali to je to, polufinale i igramo sa najboljom ekipom“.

Smatra da je sledeći rival najviše pokazao u dosadašnjem toku turnira.

„Nemačka je jedina ekipa koja je u polufinale stigla bez poraza i pokazala je ono što smo svi očekivali, ali Kanada je za mene ceo paket znog onoga što su pokazali. Mislim da su apsolutno najbolja ekipa kada gledamo napad, odbranu, individualni kvalitet… Imaju evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj na ekipu po načinu igre, za razliku od američke reprezentacije na primer. Bolje su se prilagodili na FIBA pravila nego SAD“.

Osvrnuo se i na atmosferu u ekipi.

„Dobro smo, malo smo se mentalno i fizički odmorili. Trenirali smo, sve je dobro, uvek ima sitnih povreda. Svi smo spremni i raspoloženi i sada bi to trebalo iskoristiti. Uvek kažem, tenzija je korisna. Presija nije dobra, ali ako je tenzija prisutna u rukama, nogama, glavi, onda ona poziva na bolju koncentraciju i odgovornost. Mislim da smo u boljem stanju“.

Pešić j eistakao i važnost tenzije.

„Za mene je tenzija pozitivna stvar. Da si spreman, zategnut i naravno, ponoviću ono što sam rekao i pre dolaska ovde da koliko god je moguće damo sve od sebe i odemo na Olimpijske igre. Na jedan način ova generacija je napravila veliki uspeh i to može da bude dobra motivacija“, zaključio je Pešić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar