Nikola Jokić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Teške reči.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Narodni poslanik u parlamentu Bosne i Hercegovine Nebojša Vukanović poručio je srpskom košarkašu Nikoli Jokiću, koji se nije odazvao pozivu svoje košarkaške reprezentacije da učestvuje na Mundobasketu, da „ne treba nikada više ovamo doći“.

PROČITAJTE JOŠ

Vukanović je u programu N1, komentarišući zlatnu medalju Lane Pudar na Svetskom juniorskom prvenstvu, ocenio kako smo mi zemlja sportista, a malo se zaneo kada je u pitanju patriotizam i kritikovanje sportista.

“Svaka čast Lani. Videli ste i kako je Srbija pobiedila favorizovanu Litvaniju. Drago mi je i zbog Nikole Jokića, moram i njega prozvati. On sluša koncert Cece, dobije 50 milona po ugovoru pa mu se ne igra za državu. Ne treba nikada više ovamo doći. Vidite kako možemo igrati bez Jokića i Micića koji su dobili milionske ugovore. Oni su uobražene zvezde”, rekao je je narodni poslanik.

Na konstataciju voditeljke N1 da to nije naša reprezentacija, da je on političar iz Bosne i Hercegovine u kojoj dobija platu, Vukanović je odgovorio “da se raduje i kad BiH dobije”, ali da se mora shvatiti da “nas barem 95 posto u Republici Srpskoj navija za Srbiju”.

“Tako je i u zapadnoj Hercegovini, navija se za Hrvatsku”, rekao je Vukanović.

BONUS VIDEO: Paolo Bankero posle pobede nad svojom Italijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare