Foto: Košarkaški savez Srbije

Klubovi stali uz reprezentaciju.

U četvrtak je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održan sastanak na kojem su predstavnici svih pet srpskih klubova koji učestvuju u ABA ligi upoznati sa programom i planom priprema reprezentacije Srbije u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ

Na sastanku su predsednik KSS Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik Nenad Krstić, selektor Svetislav Pešić i direktor reprezentacije Dragan Tarlać upoznali predstavnike Crvene zvezde, Partizana, Mege, FMP-a i Borca sa trenutnim stanjem na tabeli u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023.

Takođe, predočena je pozicija u odnosu na reprezentacije Grčke, Turske i Velike Britanije sa kojima će naš tim odmeriti snage u drugoj fazi kvalifikacija, a koja počinje već u avgustu.

Istovremeno, predstavnicima srpskih klubova je predstavljen plan priprema za Evrobasket 2022. kao i veoma izazovan kalendar takmičenja koji reprezentaciju očekuje nakon Evropskog prvenstva.

Na kraju je donet zaključak da u cilju postizanja vrhunskih rezultata nacionalnog tima svi zajedno moraju učiniti dodatne napore i ustupke kako bi tim Srbije u svakom datom trenutku bio najbolji mogući.

Svesni zgusnutog kalendara i obaveza koje pred sobom naročito imaju klubovi koji učestvuju u Evroligi, svi koji su prisustvovali sastanku su izrazili slaganje sa konstatacijom da će samo uz uzajamno razumevanje srpski nacionalni tim imati neophodne preduslove da se bori za najviše domete.

BONUS VIDEO Golden Stejt – Novi stari šampioni NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar