Foto: Djordje Kostic / Starsport

Mihailo Pavićević, trener Mornara, rekao je pred utakmicu Evrokupa protiv Budućnosti da mu nije lako da priča o košarci.

Meč crnogorskih rivala je na programu u sredu 28. oktobra od 19.00.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa iz Bara u jako teškoj situaciji čeka veliki derbi crnogorske košarke, koji je ovoga puta prebačen na evropsku pozornicu.

Barani se već desetak dana bore sa koronavirusom, situacija je zaista veoma teška, ali Mornar za sada ima dovoljan broj igrača, koji zadovoljava zdravstveni protokol, pa će se utakmica igrati.

„Pre svega iz porodičnih razloga, a ni kao treneru u ovom trenutku mi nije nimalo lako da pričam o košarci, nažalost. Situacije je da ne kažem alarmantna, ali nije dobra uopšte. Kao trener, ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego brojim koliko igrača imam na raspolaganju i koje sledeći koji će ne daj Bože biti pozitivan. Teško je nešto reći o utakmici. Budućnost je sjajan tim, igra odlično. Pre desetak dana i mi smo izgledali odlično, bio sam ponosan i srećan, ali viša sila nas je dovela u situaciju u kojoj smo se našli. Ni malo nije lako. Još uvek ne znamo u kom sastavu ćemo izaći na parket. Za sada sigurno bez trojice, odnosno četvorice jako bitnih, rekao bih glavnih igrača. Nadam se da će se i ovo završiti, da ćemo se vratiti normalnom radu, ali…“, naglasio je Pavićević.

Iskusni stručnjak je emotivno pogođen celom situacijom.

„Ovo je veoma naglašeno. Sve pomalo gubi smisao. Postavlja se pitanje za šta se igra. Za publiku se ne igra, jer publike nema. Što se sporta tiča i to ponestaje. Bojim se da će na kraju najbolja ekipa biti ona koja bude imala sreću sa koronavirusom. Ovo nije kritika, da me neko ne shvati pogrešno, svi smo u istoj situaciji. Ali, kada dođete u poziciju da se neki članovi bore za život, svaka priča o košarci je besmislena“, rekao je Pavićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram