Foto: Djordje Kostic / STARSPORT

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je zadovoljstvo što će njegov klub imati čast da u jednom takmičarskom duelu ugosti najboljeg evropskog trenera svih vremena Željka Obradovića.

PROČITAJTE JOŠ

Mornar će u subotu od 17 sati dočekati Partizan u 12. kolu ABA lige.

„Bili smo u priliici da u zvaničnoj utakmici ugostimo legendu američke košarke Lerija Brauna, jedinog trenera koji je bio šampion Amerike i sa koledž timom Kanzasa, a kasnije osvojio i NBA ligu sa Detroitom. U subotu ćemo imati priliku da na takođe zvaničnoj utakmici ugostimo i najboljeg trenera Evrope svih vremena Željka Obradovića i ta činjenica čini mene kao i klub izuzetno ponosnim“, rekao je Pavićević za klupski sajt.

Trener Mornara naglasio je da ne želi da priča o utakmici iz ugla budžeta kojim ove sezone raspolažu dva kluba jer, kako je naveo „ne pobeđuju uvek favoriti“.

„Ne interesuju me budžeti već moja ekipa, nezavisno protiv koga igramo. Poštujemo svakog rivala u ovoj ligi, naravno pogotovo one koji su obeležile ovo takmičenje kao što je to Partizan. Sa dužnim poštovanjem dočekujemo rivala iz Beograda, kao što smo i sve do sada i na to smo takođe jako ponosni. Tu se završava priča o protivniku“, dodao je Pavićević.

On je dodao da se za duel spremaju kao i za svaku drugu utakmicu.

„Posle lošeg starta mi smo u dobroj seriji. Polako sve dolazi na svoje mesto, dele se uloge i daćemo maksimum da eventualno iznenadimo Partizan, koji je naravno favorit u ovom meču. Favoriti, međutim, ne pobeđuju uvek. Imali smo vremena da se spremimo za ovu utakmicu i očekujemo lepu utakmicu“, poručio je Pavićević.

Bivši as Partizana, sada jedan od lidera Barana, Nemanja Gordić zna kakvo iskušenje čeka njegov tim.

„Očekuje nas jako težak meč. Partizan je jedna od najboljih ekipa u ligi. Od početka sezone igraju u dobrom ritmu što u ABA ligi tako i u Eurokupu, dolaze u dobrom raspoloženju u Bar, ali i mi smo u dobrom ritmu nakon četiri pobede u prethodnih pet kola. Pokušaćemo da pružimo maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno“, kazao je Gordić.

Partizan pred ovaj duel ulazi sa skorom 9-2, dok je Mornar na učinku od četiri pobede i sedam poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Obradović: Četiri igrača van forme, razmišljam da je problem u meni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar